Google, geçtiğimiz sene Android 14‘ü kullanıma sundu. Bu yeni işletim sistemi, özellikle gizlilik tarafında önemli yenilikleri beraberinde getirdi. Akabinde gözler Android 15‘e çevrilmişken geçtiğimiz saatlerde ilk ön izleme sürümü yayınlandı. Bunun akabinde beklentiler giderek artmışken merakla beklenen Android 15 ile kullanıma sunulacak yeni bildirim özelliği ortaya çıktı.
Android 15 ile sunulacak Bildirim Bekleme Süresi özelliği ne işe yarayacak?
Vanilla Ice Cream kod adıyla bilinen Android 15, temmuz ayında yayınlanacak Beta 4 güncellemesiyle birlikte kullanıma hazır gelecek. Bunun için geri sayım başlamışken Android 15 ile gelecek Bildirim Bekleme Süresi özelliği ortaya çıktı.
Aktarılan bilgilere göre Android 15 işletim sistemine sahip telefonlarda, bir uygulamadan kısa süre aralıklarla birden fazla bildirim alındığında “Bildirim Bekleme Süresi” adlı özellik devreye girecek. Söz konusu bu özellik, ardışık olarak gelen bildirimlerin ses ve titreşim seviyelerini kademeli olarak düşürecek. Bu da kullanıcının rahatsız olmasını engelleyecek.
Bildirim Bekleme Süresi özelliği, kullanıcıların isteğine bağlı olarak açılıp kapatılabilecek. Bu yenilik, özellikle aktif sohbet gruplarında her yeni mesaj için gelen bildirimlerin neden olduğu dikkat dağınıklığını önleyebilir.
Aynı uygulamadan peş peşe gelen bildirimler durduğunda bildirim ses seviyesi otomatik olarak normal seviyeye dönecektir. Örnek vermek gerekirse, bir uygulamadan art arda beş bildirim aldığınızda, bu bildirimlerin ses seviyesi kademeli olarak düşürülecek. Aradan bir süre geçtikten sonra aynı uygulamadan yine bildirim alınırsa, bu bildirim normal ses seviyesinde olacak.
Söz konusu bu özelliği Android 15’te şu şekilde kontrol edebilirsiniz;
- Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın.
- Adım 2: “Bildirimler” seçeneğine dokunun.
- Adım 3: Biraz aşağı kaydırın ve “Bildirim Bekleme Süresi” seçeneğine dokunun.
- Adım 4: “Tüm bildirimlere bekleme süresi uygula”, “Görüşmelere bekleme süresi uygulayın” veya “Bildirim bekleme süresini kullanma” seçeneklerinden birini işaretleyin.
Bu özellik, ilerleyen dönemlerde daha kullanışlı hale getirilebilir. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}