Android

    Android 15 ile şarj alışkanlıklarınız değişecek!

    Android 15 ile 7,5W hızlı şarj sayılmayacak. Google, yeni işletim sistemiyle birlijte 20W ve üstünü hızlı şarj olarak kabul edecek.
    Telefonların şarj sorunu tarihe karışıyor!

    Google, Android 15 ile birlikte hızlı şarj alışkanlıklarını değiştirecek gibi duruyor. Günümüzde 7.5W şarj girişine “hızlı şarj” ibaresi ekleyen şirket, bu kapasiteyi artırmayı planlıyor. Bu da 12W ve 15W gibi şarjların hızlı kabul edilmeyeceği anlamına geliyor.

    Google, bir sonraki büyük Android sürümüyle birlikte hızlı şarj için watt eşiğini 7.5W’tan 20W’a çıkarmayı planlıyor. Android 15’in açık kaynak kodu, “hızlı şarjı” 7,5W’ın üzerindeki herhangi bir değer olarak tanımlıyor.

    Şarj teknolojisi son yıllarda önemli ölçüde gelişti. Birçok akıllı telefon artık 100W’a varan şarj hızlarını destekliyor. Hızlı şarj ibaresinin 20W’a yükseltilmesi, modern hızlı şarj standartlarını daha iyi yansıtacak gibi görünüyor.

    Google ayrıca bu adımla birlikte Pixel modellerinin hızlı şarj yeteneklerini geliştirmek istiyor. 120W ve 240W şarj gibi teknolojileri mevcut olmasına rağmen, Pixel 8 Pro yalnızca 30W şarj hızı sunuyor. Android 15 ile sunulacak güncelleme, Pixel 9 serisini de etkileyebilir.

    Hızlı şarj için yapılacak güncelleme Android 15 beta sürümünde bulundu. Henüz uygulanmamış olsa da Google, Android 15 ile birlikte yeni 20W minimum değerini uygulamayı planlıyor.

    Hızlı şarj algılama eşiğinin 20W’a yükseltilmesi, Android’in şarj teknolojisi standartlarındaki gelişmelere ayak uydurmasına yardımcı oluyor. iPhone 15 serisinin ise 20-25W şarjı desteklediği biliniyor.

    Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    9 Yorum

    1. Cafer

      Şu haberi okuduğum andan itibaren şarj alışkanlığım değişti helal olsun

    2. Ahmet

      E ozaman Samsung un çoğu telefonu çöp oluyo

    3. Kerem

      Zavallı Samsung kullanıcılarıda genelde 25w kullandıkları için onlar için bir şey değişmeyecek

    4. Teroğuz

      Boş işler eski yeni ne tür şarj aleti bulursak takıyoruz Yeter ki telefonu az da olsa dolduralım mantığıyla

    5. Esen

      Benim düşüncem şuan 33 watt altı kullanan yoktur heralde kullanan varsada minimum 15 watt filan kullanır

    6. Yaşar bey

      Bende xaomi 12 t modeli var çok menmunum öneririm 120wat hızlı şarj oluyor 1.5 yıldır kullanıyorum nerdeyse sarjimin bitti olmadı 0dan 100 e 24 dk suruyor genelde %50lerde takıyorum 12 dk da fulleniyor süper bişey bundan önce iPhone kullanıyordum pirize takılı bir hayatım vardı 😂 kurtuldum ben ve hızlı şarj ibaresi 50wat üstüne konulması lazım 20 wat da insanı kanser eder bence

    7. Adem ŞAHİN

      Bu haberi 240w hızlı şarj desteği olan Realme Gt 3 telefonumda okuyan ben 😂

    8. Bedii

      YaHu web gazeteleri gibi yazmışsınız!
      Aynı içeriği, farklı cümlelerle çevirip çevirip, 2 m. 10 cm. tekerrür etmenin alemi nedir yaa…???
      Şükür ki ben de yazınızı,
      web gazetelerine uyguladım taktik ile okudum, her paragraftan bir satır…

    Diğer yorumları gör (8) Yorum Yap

    Yorum Yaz