İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil

Android 4.3 Sürümü Sızdı

Jelly Bean sürümü ile daha stabil hale gelen Android işletim sistemine yeni bir sürümün geleceği uzun zamandır biliniyordu. Android 5.0 öncesinde Jelly Bean sürümünü daha geliştirecek olan Android 4.3, bazı 5.0 güncellemesi alamayan cihazlar için de umut kapısı olaca.

Ender Öztürk

okunma

Android 4.3 (Görsel: Galaxy Note 10 & Google, CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons)

Jelly Bean sürümü ile daha stabil hale gelen Android işletim sistemine yeni bir sürümün geleceği uzun zamandır biliniyordu. Android 5.0 öncesinde Jelly Bean sürümünü daha geliştirecek olan Android 4.3, bazı 5.0 güncellemesi alamayan cihazlar için de umut kapısı olaca.

LG Nexus 4 üzerinde görünen 4.3 Jelly Bean de öne çıkan ilk yenilik; arama yapma ekranına eklenen T9 özelliği olmuş.

T9 sayesinde arama yapmak istediğiniz numarayı tuşlamaya başladığınız zaman, rehberinizde bulunan kişileri telefon otomatik olarak size gösterecek.

Güncelleme ile ayrıca, HTC One ve Samsung Galaxy S4‘ün Google versiyonunda kullanılan kamera özelliği de Android 4.3 sürümü ile gelecek.

Uygulamaların kullanmış olduğu konum bilgileri artık hücresel ağınızdan otomatik olarak tespit edilmeyecek. Seçtiğiniz uygulamaların konum bilginizi kullanması için Wi-Fi‘nizi açma zorunluluğu seçeneği sürüm 4.3 ile geliyor.

#video_2784#

Android Central tarafından sızdırılan Android 4.3 Videosu

Düşük enerjili Bluetooth özelliği Android 4.3‘ün sunmuş olduğu en büyük yenilik olarak göze çarpıyor. Google Glass, akıllı saat veya Bluetooth ile çalışan diğer üçüncü parti donanımlar düşük enerjili Bluetooth teknolojisi sayesinde telefonunuzun veya tabletinizin daha az enerji harcamasını sağlayacak.

Oyunlar için OpenGL ES 3.0 desteğinin sürüm 4.3 ile geliştirilerek daha fazla performans sunacağı söyleniyor. Tabii bu yenilikler bu kadarla da sınırlı kalmayabilir. Yeni sürüm ile daha ayrıntılı bilgilere ulaşmak için önümüzdeki hafta düzenlenecek Google etkinliğini beklemeniz gerekecek.

:: Android 4.3’ün özelliklerini beğendiniz mi?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (46)

SDN Okuru

Lg optimus l7 os sürümünde 4.0 ın üst modelleri çıkabilme ihtimali varmı ?

SDN Okuru

Sony yazılımı nerede samsung s4' android 4.3 jelly bean geçti,sony z cihazlarına nezaman geçecek 4.3 android bekliyoruz

SDN Okuru

yıllar önce nefret ettigim tema andorid 4.3 olmus bu ilerlememi yoksa gerillememi anlamadım bir cihaz ilk cıktıgında gayet muhtesem ama cıkan güncellemelerle cihazdan nefret ettirilip piyasaya yeni cıkacak cihaza yönlendiriyorlar

SDN Okuru

Güzel sürüme benziyor ama gelirse yapmam telefonun orjinalliğini bozmaya ne gerek var şimdi 4.2.2 den cok memnunum yani..

SDN Okuru

galaxy wonder e istiyoruz madem üretiyonuz niye yazılımı takip etmiyonuz samsung

SDN Okuru

ya birşey diyeceğim s4 kullanıyorum ben numarayı daha yazmadan zaten tahmın edıyor 0554 yazıyorum hemen ablam diye yazıyor nasıl t9 özelliği gelcekmiş bende zaten var ???

DumDumaq

ya büyük bi güncelleme değil kamera nın görselliği değişiyor bluetoothu bağlayıp internetini pc dekullananlar için faydalı bşka bişeyi yok

Big

Biraz cyanogen bir tutam da aokp ...

bykonfizik

Sızan sürüm çıkacaksa hiç çıkmasın, baya bi takılmalar mevcut...

SDN Okuru

Note 2 var eski sürümle devam ediyoruz.Ne zaman samsung'lara güncelleme yapılacak yaw :)

Daha fazla yorum (36 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.