Android ajanı Go Keyboard!
Android işletim sistemi için geliştirilmiş popüler klavye uygulaması Go Keyboard meğerki gizlice kullanıcılarının bilgilerini sızdırıyormuş.

Android işletim sistemi için geliştirilmiş popüler klavye uygulaması Go Keyboard, meğerki gizlice kullanıcılarının bilgilerini sızdırıyormuş. Aynı geliştirici ekibi tarafından yapılmış benzer birçok farklı casus uygulama mevcut.
Android ajanı Go Keyboard!
AdGuard güvenlik araştırmacıları, Çinli GOMO geliştirici ekibi tarafından piyasaya sürülen “Go Keyboard” adlı klavye uygulamasının casusluk yaptığını ve güvenilir olamadığını tespit etti.

Hali hazırda Goole Play Store’da aynı ekip tarafından hazırlanmış “Swipe input, GIFs, Free Theme, GIF” adlı birçok benzer uygulama bulunmakta. Araştırmacılara göre bu uygulamalar da aynı Go Keyboard uygulamasında olduğu gibi, bilgi hırsızlığı yapmakta ve yetkisiz kod çalıştırmakta.
100.000 – 500.000 arası indirme ve 4.5 – 4.4 arası değerlendirme oranına sahip bu uygulamalar, bugüne kadar birçok kullanıcı tarafından “Güvenli” olarak biliniyordu. Son olarak güvenlik araştırmacıların belirttiği üzere, kullanıcıların güvenlikleri için söz konusu bu uygulamaları indirip yüklememeleri gerekiyor.
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Yorumlar (4)
@Sprnva dedi ki: Ekim 1, 2017, 1:24 pm asıl ios için geçerli o... ios ve güvenik bir arada olamaz...
Kaldırıyorum, teşekkürler.
Severek kullandığım bir uygulamaydı.Uygulamayı sildikten sonra şarjım daha iyi gitmeye başladı.
Hepsi aynı haltı yapıyor zaten boşversene