İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Güvenlik

Android Güvenli Değil Mi?

Google I/O 2016 etkinliğinde, Android geliştiricilerin en çok üzerinde durdukları konunun, işletim sistemindeki güvenlik sorunu olduğuna dair açıklamalarda bulunulmuştu.

Ata Ateş

okunma

Android Güvenli Değil Mi?

Google I/O 2016 etkinliğinde, Android geliştiricilerin en çok üzerinde durdukları konunun, işletim sistemindeki güvenlik sorunu olduğuna dair açıklamalarda bulunulmuştu. FTC, FCC gibi Google üreticilerinin de, işletim sistemine yönelik olarak daha etkili güvenlik yamaları üretimi çalışmalarında bulundukları ifade ediliyordu.

Android cihazlarına duyulan söz konusu güvensizlik ise gittikçe kötü bir hal almaya devam ediyor. İsmi gizli tutulan üst düzey bir güvenlik anlaşması, Android işletim sistemi tabanında yalnızca Nexus ve Samsung markalarının cihazlarının alımını öneriyor.

16-07/02/android-devices.jpg

Android Güvenlik Sorunları Mı Yaşıyor?

Qualcomm’s Product Security Hall Of Fame isimlerinden Kal Beniamini, Duo Labs aracılığıyla, Android tabanında aylık güvenlik yamasını almamış cihazların, çok ciddi bir güvenlik açığı ile karşılaşacaklarını ifade ediyor.

Dünya genelinde henüz yüzde 57‘lik bir kesimin güvenlik yamasını aldığını belirten Beniamini, geriye kalan cihazların son derece savunmasız bir halde olduğunu dile getiriyor.

Son yapılan üst düzey güvenlik araştırması ise, Ocak ayından bu yana yapılan güvenlik testlerinde, yalnızca Samsung ve Nexus cihazlarının güvenilir olduğunu ortaya koyuyor.

Android Authority‘deki habere göre bu nedenle araştırmacılar, sadece geliştirilmiş güvenlik önlemlerine sahip, Samsung ve Nexus cihazlarının satın alımını öngörüyorlar.

:: Android cihazlarının yeterince güvenli olmadığına ilişkin sonuçlar ortaya koyan anlaşma konusunda ne düşünüyorsunuz?

 

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (52)

SDN Okuru

Kaç para verdiniz acaba böyle açıklama yapmak için.Yaninda kaç para verdiyseniz orantılı bir şekilde itibarinizi da vermissiniz demek ki

SDN Okuru

Samsung mu lütfen root atması çok kolay ele geçirmeside... güvenli olan htc,sony,nexus diğerlerine güven olmaz

SDN Okuru

nexus ve samsung un satışlarında bir azalma olduysa böyle denilmesi doğal tabi samsung ve nexus (Google malı).

SDN Okuru

Sanirim şurda samsung güncelleme mi veriyo diyenler 3 4 yil onceki modelleri kullaniyolar arkadas sen apple dada 4 yil onceki modeli kullan noluyo gorelim.

SDN Okuru

Ne yalan söyleyeyim benim telefonuma virüs girmişti.Bir ücretli uygulamanın apk sini aradım ve buldum. Daha doğrusu ben öyle sanıyordum.Meğersem o uygulama adı altında başka bir apk imiş.Uygulama pornclub ismi altında telefonuma kuruldu.Kamera sürekli zoom yapmaya başladı bu yüzden sürekli cızırtılar geliyordu.Telefonun root yetkisini kaldırmıştı bu yüzden uygulama silinemiyordu.Uygulamayı durdurmak mümkün değildi, yeniden başlatsam da sorun düzelmedi.Format attım düzelmedi,bir format daha attım öyle düzeldi.Arkasına stock rom kurdum.Stock rom olmasına rağmen kurulum aşırı sorunlu oldu.Sonra arkasına bir kere daha son sürüm stock rom kurunca virüsten hiç bir şey kalmadı.Demek ki virüs girse de temizleyebiliyoruz.Bunun dışında buna benzer bir durum gerçekleşmedi.Bir sistemden benim beklentim özgürlüktür.Ben telefonda ne istiyorsam yapmak isterim.Benim telefonum yasakta olsa her siteye girecek.Benim telefonum her bir videoyu oynatacak.Benim telefonum her bir aygıta rahatça bağlanacak.Benim telefonum korsan ya da değil o dosyayı indirecek ve mesuliyeti bana bırakacak.Benim telefonum ben ne istersem onu yapacak.Çünkü ben o telefona para verdim ve bu telefon bana hizmet edecek.Beni kısıtlama yolu ile korumak hiçbir firmanın haddi değildir.O yüzden Apple firmasına bu güne kadar bir kuruş bile vermedim,bundan sonra da vermeyeceğim.Rootlu android ile dibine kadar özgürlük.

SDN Okuru

LG g2 cm13 kullanıyorum zaten nightly sürümlerinde güvenlik güncellemesi desteği var günlük güncelleniyor ayda bir güncelleme yapıyorum kafam rahat rom stabil android 6.0.1 kullanıyorum daha ne olsun :)

SDN Okuru

Galaxy Pocket Neo ilk akıllı telefonumdu ufak tefek ama bütün işlerimi gören şuan çalıştığım yere iş başvurusunu bile bu canavarla yapmıştım daha ne anılar neler neler. Bende yeri ayrıdır. Ondan sonra htc kullandım 2 model değiştirdim yine htc kullanıyorum kısmet bidahaki cihazım ne marka olur bilemem. O günlerden bu güne hiç virüs bulaşmadı.

SDN Okuru

Aman Samsung çok güvenli

SDN Okuru

Microsoft Windows güvenli mi ios güvenli mi Android niye güvenli olsun insan yapımı hep bir açık vardır zaten

SDN Okuru

Al işte cahilin teki gelmiş xperia z s6 dan daha iyi demiş :D Burayı iyice hiçbir şeyden anlamayan cahil ergenler basmış

Daha fazla yorum (34 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.

Reklam