İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil

Android İçin VLC Yayımlandı

En popüler medya oynatıcı yazılımlarından olan, özellikle yüksek çözünürlüklü medyaları oynatması sayesinde ün yapan VLC’nin Android versiyonu yayımlandı. Henüz beta olarak yayımlanan VLC‘nin NEON destekli ARMv7 tabanlı işlemcili cihazlarda çalışabileceği belirtiliyor.

Yusuf Canpolat

okunma

Android robot (Görsel: Google Inc, CC BY 3.0, Wikimedia Commons)

En popüler medya oynatıcı yazılımlarından olan, özellikle yüksek çözünürlüklü medyaları oynatması sayesinde ün yapan VLC’nin Android versiyonu yayımlandı. Henüz beta olarak yayımlanan VLC‘nin NEON destekli ARMv7 tabanlı işlemcili cihazlarda çalışabileceği belirtiliyor.

VideoLAN firmasın tarafından geliştirilen VLC yazılımı hem Windows hem de MAC sahipleri tarafından büyük ilgi görüyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında VideoLAN, VLC yazılımının tüm sürümleriyle toplamda 1 milyar kez indirildiğini açıklamıştı ki bu bir medya oynatıcı yazılımı için ne kadar popüler olduğunu fazlasıyla gösteren bir rakam.

VLC Android betasını buraya tıklayarak Google Play üzerinden indirebilirsiniz. Yalnız yazılımın beta olduğunu tekrardan hatırlatalım. Uygulamanın açıklama kısmında da beta olduğu için çok hızlı çalışamayacağı, ara ara çökebileceği beliritiliyor. Eğer final sürümünü beklerim diyorsanız bir süre daha beklemeniz gerekecek.

VLC Android ile birlikte widget desteğinin de geldiğini belirtelim.

:: VLC betayı kuracak mısınız?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (8)

SDN Okuru

Altyazı nasıl eklenir ben yapamadım yardım edebilen var mi

SDN Okuru

arkadaşlar benim android işletim sistemli tabletimde vlc kurdum ama türkçe karakterlerde sorun cıkıyor. birkaç video oynatma programındada aynı sorun var. tüm sistemin dili türkçe olmasına ragmen sorunu çözemiyorum. yardım edebilcek olan var mı?

SDN Okuru

android için bsplayer vlc'i 10a katlar.

SDN Okuru

Her Telefonda çalışan MX Player'i deneyin. Altyazı desteği var tüm codecler çalışıyor, altyazıları kelime kelime bile renk verebiliyorsunuz. Denemeyenler kesinlikle denesin, HD videoları da oynatıyor.

SDN Okuru

NEON destekli Arm7 diyor. Ozaman Tegralar bunu çalıştıramaz, çünkü NEON desteği Tegralarda henüz yok aynı 4G LTE gibi.. Tegralar üstün ama 4G ve NEON destekleri yok.

SDN Okuru

Filme altyazi ekleyip seyredebiliyor muyuz peki ?

SDN Okuru

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.soludens.movieview altyazılı film için en iyisi karakter seçimi bile yapmadan türkçe altyazıları açıyor boyutuda çok küçük

SDN Okuru

gereksiz

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.