Android iPhone’dan Hızlı!
Mobil işletim sistemleri arenasında en büyük iki oyuncu Android ve iOS, her konuda birbirleri ile karşılaştırılmaya devam ediyor.

Mobil işletim sistemleri arenasında en büyük iki oyuncu Android ve iOS, her konuda birbirleri ile karşılaştırılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Android 4.4.2 Kitkat ve iOS 7.1 işletim sistemleri stabilite açısından karşılaştırılmış, Android’in iOS 7.1‘e oranla çok daha stabil olduğu ortaya çıkartılmıştı.
Aynı şirket benzer tesleri hız ve kullanım kolaylığı alanlarında da yaptı. Kullanım kolaylığı konusunda tahminler yanıltmadı ve iOS, Android’i geçti. Ancak konu hız olduğunda Android 4.4.2 Kitkat, iOS 7.1‘e oranla çok daha hızlı çıktı. İki işletim sisteminde de bulunan temel uygulamalar, sistem uygulamaları ve aynı firmalar tarafından hazırlanmış 3. parti uygulamalar ile yapılan hız testinde Android işletim sistemine sahip cihazlar iPhone‘ları geçmeyi başardı.

Tarayıcılar Çok Benzer
Android işletim sisteminde Chrome ve iOS‘te de Safari tarayıcıları kullanılarak yapılan test sonuçları birbirine çok yakın çıktı. İki sistemin de benzer web performansı sunduğunu ortaya çıkartan test, iOS‘te Chrome kullanılması halinde sistemin Android’in gerisine düştüğünü, ancak Safari kullanılması durumunda yok denecek kadar az farkla Android’i geçebildiğini gösterdi.
3. Parti Uygulamalarda Android
Android 4.4.2 Kitkat sistemde ön yüklü gelmeyen, uygulama marketlerinden yüklenen uygulamaları daha hızlı açabiliyor. Örnek vermek gerekirse Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım uygulamaları Android’de daha hızlı açılıyor ve kullanıma hazır hale geliyor.
:: Sizce üst düzey kullanıcılar için Android’mi yoksa iOS’mi tercih edilmeli?
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Forumda konuşulanlar
- 💥📲📺🎥 Discount Coupon: ApowerMirror Screen Mirroring App for PC/Mac, Android, iPhone & TV - iPhone ve Android Ekranını Bilgisayara Kolayca Yansıtın0 cevap
- AirDrop Android’e geldi! iPhone ile Android dosya transferi yapılabilecek!0 cevap
- 💥💎📱 Discount Coupon: ApowerManager - Manage, Backup, Restore iOS & Android Data - iPhone ve Android için En Profesyonel Veri Yönetim Yazılımı0 cevap
- Apple ve Google ile Android iPhone geçiş süreci kolaylaşıyor0 cevap
Yorumlar (171)
aynı işlemci ve ram ile hayatta ios geçemez
Android ilk hafta ferrari uygulamalar kurulduktan 2 hafta sonra pert. İos ilk günki gibi sürekli hız.
ya kardeşim günün birinde android iphonedan daha stabil olsa ne olacak ki öyle bişey zaten mümkün değil şu arkadaşlarda bir kullansa anlayacaklar.Ben iCloud gibi bir sistemi yapan şirketin telefonunu alırım arkadaş.iPad'ime bir presentation indiriyorum anında iphoneumda ve pc'den icloud.com'a girdiğimde ordada download'a hazır şekilde beni bekliyor indirmesem bile iwork for icloud sayesinde sadece tarayıcı üzerinden bile dökümanlarımı düzenleyebiliyorum.Bir not alıyorum aldığım not yine hem ipadimde hem pcimde, ios 8 ile birlikte pdf'lerede icloud entegrasyonu yolda,fotoğraf çekiyorum yine aynı olay .Pc'imdeki photo stream albümünü kullanarak kablosuz şekilde fotoğrafımı hem ipad'e iphone'a atıyorum.Anımsatıcılarım maillerim rehberim oyun savelerim herşey onun içinde.Yeni işletim sistemi sürümü çıkıyor yüklüyorum ne yapıyorsam kaldığım yerden devam ediyor herşey en ufak veri kaybı yok.Login yaptığım bir siteden bile çıkmamış safari.Androidte güncelleme yaptığımda rehberi kaybettiğimi ve bütün uygulamalarımı tekrar yüklediğimi hatırlıyorumda bıraksanıza be kardeşim.Şimdi siz dropbox dersiniz.Dropbox sadece fotoğrafları otomatik upload ediyor ama icloud resmen 3 cihaz'ı tamamen birbirine bağlıyor ve sizin için önemli herşeyi otomatik olarak alıp saklıyor.Sadece icloud için bile ios kullanmaya devam ederim ben kardeşim appstore'ın 900 bin muhteşem uygulamasıda cabası size yeşil robotunuzla mutluluklar diliyorum.
yok artık daha neler geçen teknosada androıd cihazları kurcaladım agry birds oynarken ve haber okurken robot gibi duraksamalarla karşılaştım
o telefonlardaki donanımla iphonedeki birmi ayrıca kaç kere hile yaptılar sayamassınız htc samsung kendileri itiraf etti şimdi android fanları noldu elmacılar felan yazıyorda burda size tek cümle edicem iki cihazdanda alın kullanın bakın bakalım hangisi hızlı kaliteli stabil hatta iphone 4s alın ona karşılık s5 ile kıyaslayın ey androidciler ne kadar yırtınsanızda apple kalitesine asla sahip olamıyacak o güncellemeleri alamayacak o hıza sahip olanıyacaksınız.
karşı bir makale varsa paylaşın aksi halde kişisel deneyimleriniz objektiflikten uzak.
yalan.külliyen yalan.facebook un ios ve android uygulamaları bu tezi baştan çürütüyor.şu an android kullanıyorum.ios te kullandım.Malesef ios daha hızlı ve stabil(eşit donanımda)
Gerçekleri kobullenememek ne kadar acı... ioscular
Bi arkadaş s4 ün çözünürlü yüksek bu da yeter demiş canım arkadaşım bnm o ekran büyğdükçe çöznürlükte büyümesi lazım anlıyabiliomusun
Gerçek karşılaştırılma yapılacaksa iPhone 5s le aynı donanıma sahip bir androidle yapılsın. Almış 8 çekirdekli telefonu ram de 3 gb. 8 çekirdek aynı anda çalışmıyor ama. Neyse gelmiş burda çok daha hızlı diyorlar. Aynı donanımdaki cihazla gelsinler bakalım kim daha hızlı?
09.04.2014 17:38 hangisi hızlıdır göreceli fakat android sana 3gb ram 32 gb hafıza 8 çekirdek işlemciyi örneğin note3 2200 tl ye veriyor apple 4te 1 donanımı 2200 tl ye veriyor. Tabikide tüketici için donanım eşitliği değil fiyat eşitliği önemli.NET!!!
Evet Android,artık zamanı geldi.Şu KitKat'tan sonrada güzel sade arayüz yaparsa çok iyi olur.
Nexus 4 ile ipone 5s i karsilastirdigimda kafa kafaya gidiyorlarsa 1000 liralik nexusu almak varken 2500liralik iphone u almam osp her zaman iyidir..
Android iOS'tan daha stabilmiş :)) Bu kadar gerçek dışı cümleyi bir arada okumamıştım. 2 ayrı Android cihazdan sonra iPhone'a geçtikten sonra yaşadığım huzuru dün gibi hatırlarım. Bıraktığım telefon 1ghz işlemcili Galaxy W, geçtiğim telefon 633 mhz işlemcili iPhone 3GS idi. Gerisini siz anlayın... Android hikaye, iOS şahane.
siz samsungunuzun 1080p ine aldanın biz her pikselin altındaki 3 alt piksel ile mutluyuz
arkadaşalar zaten android cihazlarda samsung çok kötü hiç stabil bi cihaz degil ama nexuslar yada sony cihazlarla karşilarştirdiginda ios işletim sistemelrinden daha stabil sony bu işi başariyo gerçekten saf android nexuslarda gayet başarili fakat maalesef samsung çok kötu bi rehbere girmeye çalaişiysun 10 sn ye kadar resmen cihaz kendine gelemiyo
eşit sistem isteyen fanboylara dün sorsaydın 5s in işlemcisinin ne kadar güçlü olduğunu anlatırlardı şimdi androidin donanım güçlü ondandır diye ayak yapıyorlar. hangi donanımın daha güçlü olduğu önemli değil aynı paraya alınıyor olmaları önemli. güçlü dedikleri donanımı iPhone a koyup 5bine satacaklarsa ne kıymeti var.
Nah hızlı
android kullanıyorum ve rehberden numara seçip ara dediğimde 1 dakika bekliyorum. bu mu stabil?
Android i 8 çekirdek 3 gb ram, iOS u ise çift çekirdek 1 gb ram ile test edip stabiliteden söz ediyorlar. Bu 2 sistemi aynı donanım cihazlarda test edelim bakalım ne olacak. ♥iOS♥
Ya arkadaş bu neyin karsilaştirmasi, ya eger hiz testi yapiliyorsa önce konfirugasyonlar eşit olacak, islemci ram ve grafik karti. Bunlar belirtilmiş mi ? HAYIR. Android yok 4 cekirdek yok 8 cekirdek yok 3 gb ram. Suan bile en iyi sisteme sahip androidler ios u zar zor geciyor, gelmis android hizli diyorsunuz. Şartlar esit olmadan test olmaz, ayni sistemlerde de android anca ios un nallarini toplar. Bu habere sadece bilgisiz insanlar inanir.
3 milyarı vermiş nasıl kabul etsin ezik olduğunu
HAHAHHAHAHAHA ANDROID. ARKADAŞ ŞAKA YAPMIŞ. HERZAMAN iOS BİRKAÇ ADIM ÖNDE.
ios 6 ve öcesinde işler tam tersiyken ios 7 ve androidde jelly bean çıkışı işleri tam tersine döndürdü. Bence de android çoktandır yeni kral
Ios'da uygulamalar object-c ile yazılır , ve object-c bir c türevi dil olduğundan her zaman javadan hızlı çalışır. Kaldıki android java değildir. Değiştirilmiş java olduğundan , Çalışma anında android kodların dalvik katmanı vasıtasıyla java kodlarına dönüştürülmesi gerekir. Çünkü ancak java sanal makinesi vasıtası ile kodlar linux'ün anlayacağı makina kodlarına çevrilir. Bu ekstra katmanlar olmasa dahi eşit donanımda her şekilde ios daha hızlı çalışır. Dolayısı ile eşit donanımlarda android uygulamasının ios'dan hızlı çalışması diye bir şey hiç bir zaman mümkün olmayacaktır .Boşuna yırtınmayın. Xcode ile yazılmış bir ios uygulaması android studio yada eclipse kullanılarak yazılan uygulamadan istesenizde istemesenizde hızlı çalışır. kusurlarına bakmayın.Ayrıca burada kastedilen uygulamanın yüklenmesi, çalışma hızı değil.
S4 kitkat kullaniyorum su testi benim yanimda yapsinlar. Bakim ya :(
iphone'lar 1136x640 piksel çözünürlük de surunsun biz 1920x1080 de gezelim.Bu yeterli bence s4un tercih edilmesi icin.
ben cm11 kullaniyorum yag gibi kayiyor.Lag mag yok.
baba yorgun beyler
Windows Phone 8 en iyisi, kullanın bir Lumia hız nedir görün.
Windows phone 8.1 i bekleyin.
Ben Wp 8.1 diyorum baska bisey demiyorum. Dünyanın 1 numaralı yazılım üreticisi Microsoft'tur, piyasaya cok hızlı girdi ve saglam lansmanlar yaptı, kısacası adını duyurdu.MS diyorum baska bisey demiyorum :D
Eyy apple eyy apple ne hale düşürdün bizi kıyaslanamaz ios sistemimizi ne hallere koydun ios 7 ile bunlar başımıza geldi. Ios 5 de ios 6 da kıyaslamak mümkünmüydü.. Üzülüyoruz sizden atak bekliyoruz
Peki ya WP? :D
gözle görmeden inanmayın gençler !!!
neo v kullanıyorum memnunum stabil ve öyle eline alınca sözde sonlandırma uyarısı vermiyor. yalnız biri daha türkçe bilmeden gelip yorum yapmış. sizin gibiler gidip parayı basıp iphone alıyor ama daha yazı yazmayı bilmiyor
Haber güzelmiş ;)
Elma'cılar Çok Kızacak bu habere :)
Stabil bakımından iphone ye yaklaşamaz bile
abi apple butun iphone cihazlara ios7 yüklüyor Microsoft tum window 8 telefonlara wp8.1 yukluyor o zaman android niye tum cihazlara 4,4,2 kitkat surumu yuklemiyor. haksızlık degil mi bu google hic yakışmıyor bu tutumun yaziklar olsun :)
ios stabil hikayeleri dinleyerek alanlardanım. sistem hızlı, kilitlenmiyor diyenleri anlamakta zorluk çekiyorum. ios 7 üstü iyice facia. garantisi biter bitmez açma butonu arızalananlar kervanına bende katıldım. bu hikayeleri anlatanların ya gözleri kör, yada o kadar parayı verdikleri için toz konduramıyorlar.
android mobil işletim sistemleri için bir hayal kırıklığıdır. nexuslarda sadece arayüzler hızlı. 3. parti uygulamalar iostan hızlı açılsa bile uygulamayı yağ gibi kullanmak android tarafında mümkün değil. nexus 5'te rehberi bile hızlıca aşağı kaydırdığında en sona doğru titreme meydana geliyor. örneğin bir facebook, twitter, instagram vb. sıkça kullanılan sosyal ağ uygulamaları nexus dahil bütün androidlerde hıçkıra hıçkıra kayıyor. en kötü ios en iyi androidden daha iyi. Not: android kullanıyorum.
2500 tl veren iphonecular zorla gülmeye calisiyorlar :) aci gerceklerden kacamazsiniz :)
Android hiçbir zaman iOS'tan hızlı olamaz. Çünkü Android telefonlar sadece 1500 liralık telefonlar değil bunların 500 liraya olanları da var. O yüzden iPhone kazanır her halükarda.
İos diyorum başka işletim sistemine falan gerek duymuyorum
200 tllik telefonlarda da Android var onları da teste İLAVE edersek iOS 7.1 kazanır. Sonuçta onlarda Android telefon 2000 tllikte android.
Su fanboylari anlayamiyorum sanki admalrin kendi sorketleriymis gibi savunuyolar eğer fanboyluk yapacaksaniz yerel ureticilerinkini yapin
yaw he he. kendinizi kandırın androidcilr :) :)
OHA YA ANDROİD İOS UN ÇAKMASI DEMİŞ UTANMADAN DAHA NE DENİLİR BİLMİYORUM EN BAŞTAN SLİDE UNLOCKTAN HER YERDEN AÇILMAYA KİM GEÇTİ ACABA ?
Android donanımda aldı başını gidiyor, artık yeni modellerde stabilite hız sorunu da kalmadı htc m8 bile 5s ten pahalı,iphone daha yeni ekranı büyütecek full hd ye bile gecerlermi muamma, 2k ekranlı telefon bile çıktı androidde, iphone gelenekçi android yenilikçi :)