İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Android

Android kazaları tespit edecek, hayat kurtaracak

Google I/O etkinliğinde Android Q Beta 3 sürümünü duyurmuştu. Bu işletim sisteminde, oldukça ilgi çekici bir özellik keşfedildi. Ortaya çıkan bilgilere göre Android kaza tespiti de yapabilecek.

Mert Can Orhan

Güncelleme: okunma

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Google I/O etkinliğinde Android Q Beta 3 sürümünü duyurmuştu. İçerdiği tüm kodları geliştiriciler tarafından taranan işletim sisteminde, oldukça ilgi çekici bir özellik keşfedildi. Ortaya çıkan bilgilere göre Android kaza tespiti de yapabilecek.

Android kaza tespiti yapabilecek!

Android Q işletim sistemi ile birlikte kaza tespiti özelliği de kazanan Android, kaza yaptığınız anda bunu algılayabilecek. Tabi bu kazaların, hangi sensörler yardımıyla algılanacağı hakkında henüz bir bilgi de bulunmuyor. Hareket sensörleriyle ciddi titreşimler yardımıyla da ses sensörleriyle ciddi sesler yardımıyla da bu kazaları algılayabilir.

Cihazınız, kaza yaptığınızı anlamasının ardından, ilgili acil durum servislerine bildirim gönderebilir. Böylece kazalara erkenden ulaşılabilmesi sayesinde daha çok insanın hayatı kurtarılabilir.

Android Q’da yer alması beklenen bu özelliğin ilk aşamada tüm Android akıllı telefonlar tarafından kullanılması beklenmiyor. Yalnızca Pixel telefon modellerinde yer alması bekleniyor. Bunun yanı sıra bazı markaların üst seviye akıllı telefon modellerinde de kullanılabilme ihtimal epey yüksek gözüküyor.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (1)

Teknoloji Dostu

Android 😍

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.

Reklam