Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Android kazaları tespit edecek, hayat kurtaracak

    Google I/O etkinliğinde Android Q Beta 3 sürümünü duyurmuştu. Bu işletim sisteminde, oldukça ilgi çekici bir özellik keşfedildi. Ortaya çıkan bilgilere göre Android kaza tespiti de yapabilecek.
    android kaza tespiti

    Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Google I/O etkinliğinde Android Q Beta 3 sürümünü duyurmuştu. İçerdiği tüm kodları geliştiriciler tarafından taranan işletim sisteminde, oldukça ilgi çekici bir özellik keşfedildi. Ortaya çıkan bilgilere göre Android kaza tespiti de yapabilecek.

    Android kaza tespiti yapabilecek!

    Android Q işletim sistemi ile birlikte kaza tespiti özelliği de kazanan Android, kaza yaptığınız anda bunu algılayabilecek. Tabi bu kazaların, hangi sensörler yardımıyla algılanacağı hakkında henüz bir bilgi de bulunmuyor. Hareket sensörleriyle ciddi titreşimler yardımıyla da ses sensörleriyle ciddi sesler yardımıyla da bu kazaları algılayabilir.

    Reklam
    Reklam

    Cihazınız, kaza yaptığınızı anlamasının ardından, ilgili acil durum servislerine bildirim gönderebilir. Böylece kazalara erkenden ulaşılabilmesi sayesinde daha çok insanın hayatı kurtarılabilir.

    Android Q’da yer alması beklenen bu özelliğin ilk aşamada tüm Android akıllı telefonlar tarafından kullanılması beklenmiyor. Yalnızca Pixel telefon modellerinde yer alması bekleniyor. Bunun yanı sıra bazı markaların üst seviye akıllı telefon modellerinde de kullanılabilme ihtimal epey yüksek gözüküyor.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    1 Yorum

    Yorum Yap Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap