Google’ın son gözdeleri Pixel 3 ve Pixel 3 XL’ın piyasaya çıkmasıyla bu modellerin yanında Android Pie sürümü de dikkatleri üzerinde topladı. 26 Ekim’e kadar olan 7 günlük Android kullanım raporunda Pie istatistiklerine yine yer verilmemesi akıllarda soru işaretleri bıraktı.
Android Pie kullanımından yine haber yok!
Android işletim sisteminin 9. sürümü olan Pie kod adlı versiyonun yer almadığı listede eski Android sürümleri dikkat çekti. 8.0 ve 8.1 versiyonunun toplam kullanım oranı incelendiğinde Oreo, yüzde 21.5 oranıyla en yaygın kullanılan 2. Android sürümü olarak öne çıktı. Oreo’da, geçen ay açıklanan rakamlara göre yüzde 2.3’lük bir artış gözlendi.
Geçen ayki ikinciliğini kaybeden Marshmallow ise bu ayki kullanım oranlarında yüzde 21.3‘lük kullanımıyla üçüncü sırada yer aldı. 2016 yılında piyasaya sürülen Nougat ise 7.0 versiyonu yüzde 18.1, 7.1 versiyonu ise 10.1’lik payıyla mevcut sürümler arasında toplamda yüzde 28.2’lik bir kullanım oranı yakalayarak en yaygın kullanılan Android sürümü oldu.
Eylül ayında 29.3‘lük toplam kullanım oranı düşmesine rağmen Nougat, birinci sıradaki yerini sürdürdü.
Diğer Android sürümleri incelendiğinde ise Lollipop‘un yüzde 17.9, KitKat‘ın yüzde 7.6, Jelly Bean‘in yüzde 3’lük kullanım oranı ortaya çıktı. Android’in en eski sürümlerinden Ice Cream Sandwich yüzde 0.3, Gingerbread ise 0.2 oranında kaldı.
Oreo’nun ilk yılında ulaştığı kullanım oranı Nougat’a oranla çok daha fazlaydı. Nedenini bilmediğimiz bir şekilde kullanım istatistikleri açıklanmayan Android Pie sürümünün, Oreo’nun bu başarısını geçebileceği konuşulanlar arasında. Project Treble sayesinde güncellemeleri hızlı, kolay ve özellikle üreticiler için daha uygun maliyetlerle sunan Google’ın, Pie kullanımını hızla arttırması bekleniyor.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}