İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil

Android’e Uygulama İçi Abonelik Geldi

Google, Google Play’e (eski adıyla Android Market) uygulama içi abonelik özelliğini getirdiğini açıkladı. Artık Android uygulama yapımcıları, uygulamalarının içine abonelik sistemi kurabilecekler. Böylece uygulamalarına aylık, birkaç aylık, yıllık vs.

Yusuf Canpolat

okunma

Android’e Uygulama İçi Abonelik Geldi

Google, Google Play’e (eski adıyla Android Market) uygulama içi abonelik özelliğini getirdiğini açıkladı. Artık Android uygulama yapımcıları, uygulamalarının içine abonelik sistemi kurabilecekler. Böylece uygulamalarına aylık, birkaç aylık, yıllık vs. gibi seçeneklerde para ödeme seçeneği koyarak gelirini arttırabilecek.

iOS’da uzun süredir kullanılan sistem, bazı oyunlarda, bazı uygulamaların profesyonel hizmetlerinde ve özellikle de dergi uygulamalarında kullanılıyordu. Abone olan kullanıcının kayıtlı kredi kartından onayladığı miktar, yine onayladığı süre boyunca çekiliyor.

Akıllı telefonlar için önemli olan bu hizmet ile artık Android kullanıcıları bazı uygulamalardan hizmeti tekrar tekrar ödemek yerine en baştan bir kere onay verdikten sonra aboneliği iptal edene kadar belirli periyotlarda otomatik ödeme yapabilecek.

Bu sistemi kullanan uygulamaların başında da Frontline Commando isimli oyun geliyor. Glu Mobile tarafından yayımlanan oyun, birkaç gün içerisinde VIP servisini açacağını açıkladı. Aylık 9.99 dolara abone olarak oyunun VIP hizmetlerinden yararlanmak mümkün olacak.

:: Abonelik sistemi Android’e yararlı olur mu?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (2)

SDN Okuru

Sahte Android uygulamacılarına gün doğdu

SDN Okuru

Frontline Commando ne kadar iyi olursa benim gözümde dandik bir telefon oyunu. Ona ayda 10 dolar vereceğime Xbox Live'a 3 dolar verip kullanmadık özellik bırakmam artı BF3 MW3 gibi oyunlarda takılırım. Yaaaaaaaa

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.