Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Android’i Yenileme Operasyonu

Ana sayfa /

Kullanıcıları, geliştiricileri ve akıllı telefon üreticilerini kendi arayüzlerini tasarlamaları konusunda olabildiğince özgür bırakan Android, bu sayede üçüncü şahıs yazılım yönüyle de bir hayli zengin. HTC’nin Sense, Samsung’un TouchWiz arayüzleri, markaların da popülerliğinin etkisiyle en çok kullanılanlardan.

Biz de yazımızda bu arayüz yazılımlarının en yenilerinden biri olan SPB Shell 3D’yi gözlem altına aldık. Henüz çok yeni olan yazılım 30 Mart 2011 itibariyle satışa sunuldu. Öncesinde uygulamayı bir haftalık süreçte test aldık. Bu test sürecindeki gözlemlerimizi yazımızın devamında bulacaksınız.

Reklam
Reklam

SPB Shell 3D’de ilk dikkat çeken ayrıntı düşük RAM tüketimi. Uygulama 5MB ile 6MB arasında değişen değerlerde RAM’i kullanıyor. Yaptığımız testlerde yazılım cihazı yormuyor ve pil tüketiminde olumsuz bir etkiyle kesinlikle karşılaşmıyorsunuz.

{pagebreak::7 Farklı Bekleme Ekranı}

7 Farklı Bekleme Ekranı

Uygulama, telefonunuzun temel arayüzü üzerine eklenmiş bir maske gibi duruyor. Ön tanımlı olarak telefonunuzun arayüzünü mü yoksa SPB Shell 3D’yi mi kullanacağınızı seçebiliyorsunuz. Bu seçimi yaptığınız takdirde tüm işlemlerde ön tanımlı olarak uygulama ekrana geleceğinden, telefonun arayüzü ile bir aksilik olmadığı takdirde karşılaşmıyorsunuz.

3D Arayüz

Android’de olduğu gibi SPB Shell 3D’de de 7 farklı bekleme ekranı mevcut. SPB bu ekranlara farklı isimler vermiş ve farlı özellikler yüklemiş. Ancak siz bu ön tanımlı ayarların tümünü kendinizce kişiselleştirebiliyorsunuz.

Tüm ekranları üç boyutlu bir arayüzde görüntüleyebiliyorsunuz. Bu sayede hem hoş bir görsellik sağlanmış hem de ulaşmak istediğiniz ekrana kolayca erişebilmeniz amaçlanmış.

{pagebreak::Tek Tıkla Uygulamaları Silin}

Tek Tıkla Uygulamaları Silin

SPB Shell 3D’de menu, Android’de olduğu gibi yatay bir şekilde değil yukardan aşağı doğru sıralanmış. Burada tüm simgeler ön tanımlı olarak alfabetik bir sıralamada yer alıyor.

Menudeyken telefonunuzun alt seçenek tuşuna tıkladığınızda menuyu yönetme amaçlı bir alt çubuk açılıyor. Buradan simgelerin dizilişini ayarlayabilir veya telefonunuzun ana ayarlar sayfasına ulaşabilirsiniz.

Bu alt çubuktaki en faydalı işlev ise hiç şüphesiz “Uninstall apps” seçeneği olmuş. Bu adımı işaretlediğinizde, telefonunuzda yüklü tüm yazılımları tek tıklama ile silebiliyorsunuz.

{pagebreak::Arkaplan}

Arkaplan

SPB Shell 3D, telefonunuzda halihazırda kullandığınız aynı arkaplanı kullanıyor ve Android’in kaydırmalı arkaplan görüntüsü özelliğini birebir destekliyor. Arayüzün ana ekran görüntüsü aşağıdaki şekilde.

{pagebreak::Otomatik Kategorilendirme}

Otomatik Kategorilendirme

Yazılım, ilk düzenlemeyi yaparken, telefonunuzda yer alan yazılımları da uygun ekranlar içersine taşımayı ihmal etmiyor. Burada da görebileceğiniz gibi Navigasyon, Google Haritaları gibi uygulamaların kısayolları buraya eklenmiş.

Travel ekranının en üstünde galeride yer alan klasörler ön izlemeli olarak listeleniyor ve tek tıkla bu klasörlere erişebiliyorsunuz.

{pagebreak::Mesajlar}

Mesajlar

SPB Shell 3D’nin başarılı bulduğumuz ayrıntılarından biri de mesajların gösterildiği eğlenceli arayüz olmuş. Bu ekranın kullanışlılığı tartışılır bir konu da olsa görsel açıdan bir hayli başarılı olduğunu söylemeden geçemeyiz.

{pagebreak::Flickr Arayüzü}

Flickr Arayüzü

Uygulamanın Flickr arayüzünü de gayet başarılı bulduğumuzu söylemeliyiz. Ancak buradan kendi hesap bilgilerinizi giremiyor oluşunuz bir parça eksiklik olarak nitelendirilebilir. İlerleyen sürümlerde bu özellik de entegre edilecektir muhtemelen.

SPB Shell 3D, Android 2.1 ve üzeri işletim sistemine sahip akıllı telefonlara yüklenebiliyor. Ayrıca uygulamayı tam performanslı olarak çalıştırabilmek için telefonunuzda OpenGL ES 2.0 desteğinin bulunması gerekiyor. Yazılımın Android Market sayfasına burada yer alan adresten erişebilirsiniz.

:: Uygulamayı başarılı buldunuz mu?

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam