App Store reklam gösterimlerine başlıyor!
2007 yılında çıkarttığı iPhone ile akıllı telefon ve yazılım sektörüne yön kazandıran Apple, mobil cihazlarının uygulama mağazası olan App Store ile yıllar boyunca başarılara imza attı.

2007 yılında çıkarttığı iPhone ile akıllı telefon ve yazılım sektörüne yön kazandıran Apple, mobil cihazlarının uygulama mağazası olan App Store ile yıllar boyunca başarılara imza attı. Geçtiğimiz yıl 100 milyar indirme sayısına ulaşan App Store, gelecek günlerde bünyesinde reklam göstermeye başlayacak.
5 Ekim’de başlayacak
Apple, başarıyla tamamladığı beta testinin sonrasında içerisinde reklam bulunduran App Store’un 5 Ekim itibariyle yayına gireceğini belirtti. Reklamlar, kullanıcılar arama kutusuna bir şey yazdıklarında bulunan sonuçlar listesinin üstünde gösterilecek.
Marketten yapılan indirmelerin %65’in arama sonuçlarına dayandığını belirten Apple, “Search Ads” adı verilen “Arama Reklamları” sisteminin uygulaması henüz keşfedilmemiş veya öne çıkarmak isteyen geliştiriciler için iyi bir hizmet olacağını söylüyor.
Reklamlara yüksek parayı veren geliştiricinin devamlı öne çıkmasını engellemek amacıyla Apple, sadece kullanıcının alakalı olduğu ve ilgisini çekebilecek reklamları gösterecek.
Bilgilendirme mailleri geliştiricilere yollanmaya başlandı
Geliştiricileri desteklemek amacıyla Apple, Amerika’da ki geliştiricilere konuya ilişkin mail yollamaya başladı. Aynı zamanda mailde merak eden ve denemek isteyen geliştiriciler için 100 $’lık reklam kuponu da bulunuyor.

Türkiye’ye ne zaman geliyor ?
Amerika’da 5 Ekim’de kullanıma sunulacak olan yeni App Store’un sahip olduğu reklam fonksiyonları Türkiye’de ki kullanıcı ve geliştiricilere Amerika ile aynı anda 5 Ekim’de mi yoksa başka bir vakitte mi geleceği henüz bilinmiyor.
:: App Store’a eklenecek olan reklamlar, sizce kullanıcıların tepkisini çekecek mi ?
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Forumda konuşulanlar
Yorumlar (9)
Adamlar haklı baktılar koyun çok
Merak etmeyin bütün reklamlar Adguard DNS ile eklenti olmadan kolayca engellenebiliyor. :D
iphone 8 ne zaman çıkıcak ?
Açgözlülükten de öte...
Adblock programı gerekecek desene :))
ona para bağlanacağına Google vb para bağlasınlar daha iyi
İyi ama banena
Tam bir saçmalık
O kadar para yetmedi demi??