İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil

App Store Daha Fazla Kazandırıyor

Uygulama geliştiricilerinin mobil platformlar için geliştirmiş olduğu uygulamalardan en büyük beklentisi bir getiri elde etmek olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek.

Ender Öztürk

okunma

App Store Daha Fazla Kazandırıyor

Uygulama geliştiricilerinin mobil platformlar için geliştirmiş olduğu uygulamalardan en büyük beklentisi bir getiri elde etmek olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Mobil platformların mağazalarında binlerce ücretli uygulama bulunurken, bazı uygulama geliştiricileri iOS ve Android platformları için geliştirmiş oldukları uygulamaları ücretsiz olarak sunuyor.

Bu uygulamalar ücretsiz olarak sunulmasına karşılık, reklamları kaldır veya uygulamaya ek seçenekler ekle gibi birçok uygulama içi satın alma seçeneklerini barındırıyor.

Business Insider’ın yapmış olduğu araştırmalara göre geliştiricilerin App Store’dan daha fazla gelir elde ettiği ortaya çıktı. Uygulama geliştiricileri, ücretsiz olarak sunduğu uygulamalardan Google Play Store’dan 0.27 Dolar kazanırken, App Store’dan indirilen uygulama başına ortalama 1 Dolar kazanıyor.

Biraz önce bahsettiğimiz uygulama içi satın alma seçenekleri ise geliştiricilerin kazançlarına büyük bir katkı sağlıyor. Geliştiriciler, uygulama içi satın alma seçeneklerinden Google Play Store’dan ortalama 0.43 Dolar kazandırırken, App Store’dan yine 1 Dolar kazanıyor.

:: Uygulama geliştirecek olsanız hangi mobil platforma uygulama geliştirirdiniz?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (20)

SDN Okuru

En yazanların hepsi 2013 te yazmış. 9 yıl sonra selamlar😄Şimdi demek istediğiniz şumu. Play Store indirme başına 0.27 dolar veriyor. Yaptığımız uygulama 10.000.000 indirilse ; 10.000.000×0.27=2.700.000 TL bunu da şu zamanki dolarla çarparsak 2.700.000×16.50=44.550.000 (kırk dört milyon beşyüz elli beş bin) tl mi yapıyor?

Teknoloji Dostu

Apple store ücretsiz uygulamalarda indirme başına ne kadar para veriyor

SDN Okuru

Gidin apk yükleyin oyunları ne para veriyorsunuz?İşte ztn bu yüzden App Store daha çok kazanıyo.iosda apk olarak yükleyemediğiniz için.

SDN Okuru

Yalan söylüyorlar bir şey yok öyle bir şey yok

SDN Okuru

insanların güvenmediği nokta uygulamanın uyumlu çıkmaması çökmesi.Burda androidçiler hiç inkar etmesin android kullanırken bu arada telefonda s3 yani android ekosisteminde en çok kullanılan telefonlardan biri ama satın aldığım en az 3 oyun siyah ekran verdi.Bildiğin 6 dolar saydığım oyundan bahsediyorum.Şikayet mailleri sayesinde çıkardıkları güncelleme ile düzeltebildiler.Böyle bir mağazadan para verip uygulama mı alınır allah aşkına ? İosta app storedan yüklediğim hiçbir uygulama çökmedi.Ne için çıktığı belli çünkü iphone ipad ve ipod touch bitti.

SDN Okuru

araştırmaya gerek yok zaten fark ortada

SDN Okuru

Hahaha daha düşük kalite demiş ya la hangi android yüklü cihaz Apple ürünlerinden daha kaliteli merak ettim doğrusu not: Windows Phone kullanıcısıyım. Fanboy değilim.

ck-xe

Şaşıran yoktur.

MonsterMMORPG

çok normal 2 katı para vererek daha düşük kalitede ürün alan tabiki daha zengindir

SDN Okuru

hahaha bi arkadaş kredi kartımı vermeye güvenmiyorum demiş hahaha. dostum bu kadar mı bilgisiz olunur o kart nosunu googlea kaydediyorsun googleden başka kimse erişemez ona. google da zaten saniyede kazandığı parayı senin 3-5bin tl hadi biraz zengin ol 20-30 bin tl limitli kartından para çekerek riske ediceğini mi düşünüyorsun gerçekten

Daha fazla yorum (10 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.

Reklam