İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. İş Dünyası

Apple'dan rekor çeyrek: 114,5 milyar dolar gelir

Apple, 2026 mali yılının 4. çeyreğinde 114,5 milyar dolar gelir açıkladı. iPhone yüzde 17, Mac yüzde 24 büyüdü; yıllık gelir 478,8 milyar dolar.

Ender Öztürk

okunma

iPhone Duo satış gününde Apple Store önünde çalışanlar
30 saniyede bu haberin özeti
  • Apple, 26 Eylül'de biten çeyrekte 114,5 milyar dolar gelirle eylül çeyreği rekoru kırdı; artış yüzde 12.
  • iPhone yüzde 17, Mac yüzde 24 büyüdü; Hizmetler zirvede, iPad ve giyilebilirler geriledi.
  • Mali yılın tamamında gelir 478,8 milyar dolar oldu; iPhone Duo'nun etkisi aralık çeyreğinde görülecek.

Apple, 26 Eylül'de sona eren 2026 mali yılının dördüncü çeyreğine ait sonuçlarını açıkladı. Şirket bu üç ayda 114,5 milyar dolar gelir elde etti. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artış anlamına geliyor ve Apple'ın tarihindeki en yüksek eylül çeyreği geliri. Net kar da 27,5 milyar dolardan 30,7 milyar dolara çıktı.

Bu tablo, CEO koltuğuna oturan John Ternus'un açıkladığı ilk bilanço. Hisse başına kar yüzde 14 artışla 2,10 dolar oldu. Ternus, sonuçları "şirket tarihimizin en iyi mali yılının kapanışı" olarak değerlendirdi.

Apple 2026 mali yılı dördüncü çeyrek gelirleri kategori bazında

Büyümeyi iPhone ve Mac Taşıdı

Çeyreğin yıldızı yine iPhone oldu. iPhone satışlarından gelen gelir yüzde 17 artışla 57,6 milyar dolara ulaştı ve eylül çeyreği rekoru kırdı. Mac tarafında artış daha da hızlıydı: gelir yüzde 24 yükselerek 10,8 milyar dolar oldu. Hizmetler ise yüzde 10 büyüyüp 31,6 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Her kategori aynı tabloyu çizmedi. iPad geliri yüzde 10 düşüşle 6,2 milyar dolara geriledi. Giyilebilir, Ev ve Aksesuar kategorisi de yüzde 8 kayıpla 8,3 milyar dolarda kaldı. Bölgelere bakıldığında en hızlı büyüme yüzde 21 ile Büyük Çin'den geldi. Bölgenin geliri 14,5 milyar dolardan 17,5 milyar dolara çıktı. Japonya ise hafif bir düşüş yaşayan tek bölge oldu.

Yılın Tamamında da Rekor

Apple, 2026 mali yılının tamamında 478,8 milyar dolar gelir elde etti. Bir önceki yıl bu rakam 416,2 milyar dolardı. Yıllık net kar ise 132,2 milyar dolar oldu. Çeyrekte brüt kar marjı yüzde 47,9'a ulaştı. Bu oranın yaklaşık 1 puanı gümrük vergisi iadelerinden geliyor.

Finans Direktörü Kevan Parekh'e göre şirket çeyrekte 28 milyar dolar faaliyet nakit akışı yarattı ve aynı tutarı hissedarlarına geri döndürdü. Yönetim kurulu hisse başına 0,27 dolar temettü dağıtma kararı aldı. Temettü, 12 Kasım itibarıyla hisse sahibi olanlara 16 Kasım'da ödenecek.

iPhone Duo Etkisi Aralık Çeyreğinde Görülecek

Açıklanan rakamlar, Apple'ın ilk katlanabilir telefonu iPhone Duo'yu kapsamıyor. Telefon, çeyrek kapandıktan sonra ekim ayında mağazalara geldi. Ternus, Duo'yu "ilk iPhone'dan bu yana en dönüştürücü iPhone" olarak tanımladı. Ayrıca iPhone 18 Pro modelleri, yeni ev ürünleri ve Siri AI ile yılbaşı sezonuna en iddialı ürün gamıyla girdiklerini söyledi. Duo'nun satışlara etkisi, ocak sonunda açıklanacak aralık çeyreği bilançosunda netleşecek.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.