Teknoloji devi Apple, son yıllarda ürün yelpazesini genişleterek daha fazla alana yayılmak istiyor. Kurduğu ekosistemle kullanıcılarına hitap eden şirket, 2019 yılında Apple Card’ı tanıtmıştı. Apple ve Goldman Sachs ortaklığının ürünü olan kart, son dönemde etki alanını genişletmek için adımlar atıyor.
Apple, kredi puanlaması yapan Credit Kudos’u satın aldı
Tim Cook’un CEO’su olduğu şirket, 2019 yılında Apple Card’ı kullanıma sunmuştu. İlk olarak ABD’de kullanıma sunulmuştu. Cook, zaman zaman kartın uluslararası düzeyde kullanılması için çalışıldığının sinyallerini vermişti. Apple, yaptığı bir anlaşma ile bu durumun önünü açmaya hazırlanıyor.
Hedefleri doğrultusunda Apple, bankalar için kredi puanlaması yapan bir İngiliz firması olan Credit Kudos’u satın aldı. Finans araştırma yayını The Block’a göre Apple, satın alım için 150 milyon dolar gibi bir bütçe ayırdı. Apple Card ortağı Goldman Sachs International’ın CEO’su Richard Gnodde 2019’da büyümenin sinyallerini şu cümlelerle vermişti.
ABD’de başlayacağız, ancak zamanla bunun için kesinlikle uluslararası fırsatları düşüneceğiz.
Bu ortaklığın ardından Apple Card’ın uluslararası olmasının önü açıldı. Credit Kudos, kredi kartı başvurusunda bulunan kişi ve kurumların kredi değerliliğini ölçerek bankalara yardımcı olmayı hedefleyen bir şirket olarak biliniyor. Apple Card’ın birçok özelliği, kullanıcılar tarafından da beğeniyle karşılanıyor.
Apple Card özellikleri
Öncelikle Apple Pay ile çalışan kart, yapılan satın almalarda yüzde 2’ye kadar nakit para iadesi yapıyor. Apple’ın şık titanyum kart olarak tanımladığı kart, transfer veya komisyon ücreti almıyor. Ayrıca Apple ürünlerinde geçerli olan 0 faizli taksitlendirme seçenekleri de sunuyor.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}