Reklam
    Reklam
    iOS

    Apple’dan AdBlock’a Engelleme!

    Apple, iOS 9 için geliştirilen birkaç reklam engelleme uygulamasını AppStore’dan geri çekti. Kişisel bilgiler ve kullanıcının güvenliğini tehdit ettiğini gerekçesini öne süren Apple, root sertifikası kullanan bu uygulamaların denetimden kaçtığını ileri sürdü. Bilindiği üzere iOS kullanıcılarının İnternet’te gezerken oluşturulan şifrelenmiş trafik bilgileri Apple tarafından tüm hakları gizli tutuluyor. Ancak bu root sertifikası dediğimiz durumda reklam engelleme uygulamalarının daha sağlıklı çalışabilmesi için şifrelenmiş trafik bilgileri uygulamayı geliştiren kişilere iletiliyor.

    Root sertifikası güvenlik tehdidi oluşturuyor

    Gezdiğiniz her site üçüncü kişiler tarafından bilindiğinde ortaya güvenlik açığı ve özel bilgilerin sizin isteminizin dışında başka bireylere iletilmesi durumu yaşanıyor. Apple’a göre bu bilgiler potansiyel bir hacker için gerçekten değerli. iMore üzerinden yapılan açıklama şu şekilde: “Apple, kullanıcılarının müşterilerinin güvenliğini esas alan bir firmadır. Bu sebepten ötürü AppStore’da bulunan ve root sertifikasını kullanarak sizin güvenliğinizi tehdit edebilecek birkaç reklam engelleme uygulamasını kaldırdık. Geliştiricileri bu konuda uyararak gerekli düzenlemeleri yapmaları için talimat vermis bulunmaktayız. Geliştiriciler bu konuyla ilgili hassas davranıp gerekli güncellemeleri yaparsa kaldırılan uygulamalar tekrar kullanıma açılacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.”

    Reklam
    Reklam

    Bu konuyla ilgili Apple’ın hangi uygulamaları kaldırdığı bilinmezken reklam engelleme programlarının bu denli bir altyapıyı kullanarak işleyiş göstermesi çoğu kullanıcının eleştirilerine sebep oldu. Apple, AppStore’dan kaldırdığı reklam uygulamalarının akibetiyle ilgili daha detaylı açıklamaları önümüzdeki günlerde tekrar gündeme getirecek.

    :: Apple’ın reklam engelleme uygulamalarını AppStore’dan kaldırması hakkında ne düşünüyorsunuz? 

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    12 Yorum

    1. SDN Okuru

      apple yeme zamanı geldi geçti he he

    2. SDN Okuru

      Denetimden kaçmışşşşş…… "Apple, root sertifikası kullanan bu uygulamaların 'denetimden kaçtığını' ileri sürdü. " Demek ki ne iPhone nede app store o kadar da güvenli değil miş… Balon patladı. iPhone: Ferrari görünümlü murat 131………..

    3. TheFame

      Apple in isine gelmemistir

    4. SDN Okuru

      Ne çekiyorsan aynısından verde milletin kafası rahat olsun…
      Androfangaribos

    5. SDN Okuru

      Apple in işine gelmemiş kısacası

    6. SDN Okuru

      apple'ın hiç bir ürünün kullanmıyorum, apple kullananlar düşünsün.

    7. SDN Okuru

      Bi insan niye iphone a para verirki herşeyin sınırlı. Bide özgürlükten bahsederler. 1 ay kullandım kafayı yedim.

    8. SDN Okuru

      Reklam engelleme uygulamalarını isterse interneti satın alsınlar kimse engelleyemez. Birini satın alırlar yenisi çıkar yasaklarlar bir yolunu bulup yine çıkar. İnternetin en güzel yanı bu.

    9. SDN Okuru

      nerede o apple fanboyları? en güvenli en güzel en kaliteli en en en diyen fanboy/girl ler, bakın ne diyor apple bu iddialarınıza. Şimdi siz apple açıklamasını da kabul etmez onlarlada tartışmaya girersiniz, neden mi çünkü malsınız.

    Diğer yorumları gör (11) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap