Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Apple geri dönüşümde hangi noktada? İşte rakamlar

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Geri dönüşüme büyük önem veren ve son yıllarda ürünlerinde geri dönüşüme uygun malzemeler kullanan Apple geri dönüştürülmüş sertifikalı altını ilk kez üretim sürecine dahil etti ve geri dönüştürülmüş tungsten, nadir bulunan toprak elementleri ve kobalt kullanımını iki katından fazlasına çıkardı.

2021 yılında Apple ürünlerinde kullanılan tüm malzemelerin yaklaşık yüzde 20’si geri dönüşümden elde edildi. Bu oran, bugüne kadarki en yüksek geri dönüştürülmüş içerik kullanma oranını temsil ediyor.

iPhone 13 Uzun Kullanım Testi!

Apple A15 Bionic işlemcili en güçlü Apple akıllı telefon olan iPhone 13 uzun kullanım testi ile karşınızdayız.

Reklam
Reklam

Apple, iPhone’lar için özel bir robot kullanıyor!

Apple geri dönüşüm iş ortaklarının tüm dünyada bu ivmeyi temel alarak ilerleyebilmesine yardımcı olmak için bu alandaki en yeni inovasyonu olan Taz’ı tanıttı. Taz, çığır açan bir yaklaşımdan yararlanarak geleneksel elektronik geri dönüşümünden sağlanan malzeme geri kazanımını iyileştiren bir makine.

2021’de Apple’ın ürünlerinde kullandığı tüm alüminyumun yüzde 59’u geri dönüştürülmüş kaynaklardan elde edildi. Birçok ürünün kasasında ise yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyum kullanıldı. Apple ayrıca 2021’de ürün ambalajlarının yalnızca yüzde 4’ünde plastik kullanarak şirketin 2025’e kadar ambalajlarda plastik kullanımını ortadan kaldırma hedefine yönelik önemli bir ilerleme kaydetti.

iPhone 13’lerde geri dönüştürülmüş sertifikalı altın kullanıldı!

Apple, 2015’ten bu yana ambalajlarındaki plastik kullanımını yüzde 75 azalttı. Bunun yanı sıra 2021’de Apple ürünlerinde aşağıdakiler yer aldı: 

Geri dönüştürücüler, Apple’ın geri dönüşüm robotları tarafından parçalanan yalnızca bir ton iPhone bileşeninden, şirketlerin normalde madencilikle elde edilmiş 2.000 ton kayadan çıkaracağı miktarda altın ve bakırı geri kazandırabiliyor.

Apple, yenileme yoluyla ürünlerinin kullanım ömrünü uzatma konusunda da kararlı. 2021’de Apple, 12,2 milyon aygıt ve aksesuarı yeniden kullanılmak üzere için yeni sahiplerine göndererek bu ürünlerin kullanım ömrünü uzattı ve gelecekte yapılacak madencilik çalışmalarına duyulacak ihtiyacı azalttı.

Ses modüllerindeki mıknatısları ayırmak ve daha fazla nadir bulunan toprak elementini geri kazandırmak için parçalayıcılardakine benzer yeni bir teknolojiden yararlanan bir makine olan Taz, Apple’ın geri dönüşüm alanında öncülük ettiği bir dizi ilerlemenin en son adımı.

Şirket bunun yanı sıra patentli iPhone demontaj robotu Daisy’nin özelliklerini 23 iPhone modelini bileşenlerine ayıracak şekilde geliştirdi ve diğer şirketlere ve araştırmacılara, bu patentlerin lisansını ücretsiz olarak kullanma olanağı tanıdı.

Taptic Engine’ları bileşenlere ayıran bir diğer robot olan Dave ise nadir bulunan toprak elementleri içeren mıknatıslar, tungsten ve çelik gibi değerli malzemelerin geri kazanılmasını sağlıyor.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam