İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil

Apple, Google Play Store’a Tepkili!

Uygulama içi satın alma seçeneklerinden başı geçtiğimiz yıllarda ağrıyan Apple, hatalı satın almaların önüne geçilmesi için 32.5 milyon dolar fon oluşturmuştu.

Ender Öztürk

okunma

Apple Inc. (Görsel: Joe Ravi ( Shutterstock iStock Dreamstime ), CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons)

Uygulama içi satın alma seçeneklerinden başı geçtiğimiz yıllarda ağrıyan Apple, hatalı satın almaların önüne geçilmesi için 32.5 milyon dolar fon oluşturmuştu. Kullanıcılarına Apple ID‘lerine giriş yaptıktan sonra 15 dakika şifresiz satın alma veya ücretsiz uygulama indirme süresi tanıyan Apple, bu konu ile ilgili Google‘ın da bir hamle yapmasını istiyor.

30 dakika çok!

Apple, ABD ticaret komisyonu FTC‘ye başvurarak Android‘in uygulama mağazası Google Play Store‘un soruşturulmasını istedi. Google Play Store’dan alışveriş yapmak için ebeveyn şifresini girdikten sonra 30 dakika içerisinde şifresiz satın alınma işlemi yapılabiliyor. Apple bu sürenin daha aza indirgenmesini istiyor.


Son dönemde çocukların uygulama içi satın alma konusunda ailelerini zor duruma düşürmesi göz önünde bulundurulursa Google‘ın sunmuş olduğu sürenin çok fazla olduğu söylenebilir. Bakalım komisyon Apple‘ın bu soruşturma talebini değerlendirip Google’a bir yaptırım uygulayacak mı?

:: Uygulama içi satın alma seçenekleri başınıza dert açtı mı?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (46)

SDN Okuru

Apple a cony diyip androidi savunan adamin aklindan zekasindan suphe ederim. GOOGLE nerenin markasi !!!!!

SDN Okuru

apple şirkefliği, sanane be sanane.

SDN Okuru

Apple saçmalıyor...

SDN Okuru

Apple ID'de uygulama içi satın almalarda, ücretsiz 15 dakika deneme süresi verdiğinden habersizdim. Onu nasıl yapa bilirim? Son 10 gün içinde gereksiz 2 program aldım. Geri iade ettim iade edemedim. İşim yaramadı çünkü o uygulamalar. 15 dakika deneme nasıl yapiıyor? Bilen biri varsa yardımcı olsun lütfen...

SDN Okuru

Apple cömertliği ve düşünceliliği işte bu

SDN Okuru

bosver apple sen ne anlar bu varos dandtoidciler :)) hesaplarinda para da yoktur zaten muhahah:))

SDN Okuru

What The Hell haklı. Hem bedava reklamda oldu :D

SDN Okuru

Dünyanın teknoloji ağa babası apple artistik yapma len otur oturduğun yere her şeye cacık olmaaaa!!!

SDN Okuru

Arkadas tüm dünyada rekabet kuralı denen birşey var. Apple bunu sağlama almaya çalışıyor. Ayrıca evet android çok güvensiz, her şey çok basit. Sizce de bir problem yok mu?

SDN Okuru

Apple candır neylerse güzel eyler

Daha fazla yorum (36 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.