Apple, iPhone Mini’ye Mecbur Kalabilir
Apple’ın yalnızca üst seviye ürünlerle “premium” tüketicilere hitap etmesi, en büyük rakibi olan Samsung karşısında elini zora sokuyor.

Apple’ın yalnızca üst seviye ürünlerle “premium” tüketicilere hitap etmesi, en büyük rakibi olan Samsung karşısında elini zora sokuyor. Strategy Analytics Yöneticisi Neil Mawston da buna dikkat çekerek, daha uygun fiyatlı bir iPhone Mini modelinin en geç üç yıl içinde piyasaya sürüleceğini öne sürdü. Üstelik, Mawston’a göre iPhone Mini büyük olasılıkla 2014’te piyasaya sürülecek.
iPhone 5‘in popülerliğini koruması nedeniyle, Apple’ın bu yıl bir iPhone Mini’ye ihtiyaç duymayacağını belirten analist; Reuters‘a yaptığı açıklamada 2014 yılında Apple’a taze gelir kaynakları gerekeceğini söyledi: “Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca kontörlü hat kullanıcısı, mevcut iPhone modellerini satın alamıyor. Apple, önümüzdeki üç yıl içerisinde bu talebe yanıt vermek için bir iPhone Mini piyasaya sürmek zorunda kalacaktır.”

Marka imajını her şeyin önünde tutan Apple, sadece üst sınıf ürünler satarak bugünlere gelmeyi başardı. Ancak Steve Jobs sonrası dönemde şirkette büyük değişiklikler olduğu da gözlerden kaçmıyor. Öte yandan, aynı anda biri pahalı, diğeri ucuz iki ayrı model çıkarmak yerine, eski modelleri (şimdiki iPhone 4 gibi) daha uygun fiyatlarla piyasada tutan Apple’ın, “ucuz” bir telefon piyasaya sürmesi pek mümkün olmayabilir.
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Forumda konuşulanlar
- Apple’dan son dakika iPhone SE 4 ve iPad mini 7 sürprizi!0 cevap
- 50% Discount Coupon Code - iMobie AnyUnlock Remove Apple ID from iPhone/iPad without Password - Apple ID’yi Şifresiz Kaldırmanın En Güvenli Yolu0 cevap
- Apple “Glowtime” etkinliği: iPhone 16, Apple Watch, ve beklenenler!0 cevap
- Apple iPhone X ve iPhone 8 için Güncelleme Yayınladı!0 cevap
Yorumlar (34)
Coook guzel
ben furkan
he abicim he mecbur kalabilir basliga bak sanki apple hic telefon satamiyo ondan iphone mini cikaracak.
Ben İphone 4 ümü yeni aldım sıfır gayet memnunum gerek yok miniye imaj zedeler sadece
yeter be ilk iphonedan beri ayni dedikodu. walla sıktı artik yeter yeminle biktirdiniz insanlari
Boş düşler. Iphone 4s ten 5 e geçenler biraz hız ve rahatlığın farkına varıyor ama yenilik denen birşey yok Kalkıp panaromik çekimi savunan bir üreticinin cihazını savunmam ben. Adamlar koskoca mühendis ama bakın panaroma çekimi yapabiliyorsunuz diyor
Sadece üst sınıf ürünler tanımı biraz yanlış geldi açıkçası farklı giriş seviyesine hitap eden modellerde var. Macbook Pro 13 inçler bence kesinlikle öyle
hiç kimse samsungu bitiremez adamlar iş makinası bile üretiyo
s3'ün minisi 4 inç bunun büyüğü
bence olmadı olmayacak. zaten olmasın 4'' ekran zaten ne kadar küçülebilir ki. o an piyasadaki İPhone dan da daha düşük bir İPhone alınmaz zaten