İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil

Apple, Linx’i Satın Aldı!

Beats Electronics’i satın aldıktan sonra pek satın alma haberleri ile gündeme gelmeyen Apple, uzun süren sessizliğini bugün bozdu. Kamera alanında ileriye dönük hamle yapmak isteyen Apple, İsrail menşeli kamera teknolojileri üreten Linx firmasını satın aldığını duyurdu.

Ender Öztürk

okunma

Apple, Linx’i Satın Aldı!

Beats Electronics’i satın aldıktan sonra pek satın alma haberleri ile gündeme gelmeyen Apple, uzun süren sessizliğini bugün bozdu. Kamera alanında ileriye dönük hamle yapmak isteyen Apple, İsrail menşeli kamera teknolojileri üreten Linx firmasını satın aldığını duyurdu.

Apple’a Linx’i bünyesine katmak tam 20 milyon dolara mâl oldu. Mobil cihazlar için tasarlanmış minyatür ve çok düşük diyafram açıklığına sahip kameralar üreten Linx, gelecek nesil iPhone‘ların görüntüleme özelliklerini geliştirmeye yardımcı olabilir.

Görüntüler arasında kayıt işlemi sırasında, Linx yazılımı her piksel için çok hassas derinlik bilgileri ve bir farklı bir derinlik haritası oluşturuyor. Bu sayede görüntüler cihaza daha keskin ve net yansıyor.

15-04/15/linx-apple.jpg

Linx’in üretmiş olduğu kameraların DSLR performansında olduğu dile getiriliyor. Tek lens yerinde birden fazla küçük lens ile bu DSLR kalitesinde fotoğraf çekmek Linx’in teknolojisi ile mümkün görünüyor. Apple da bu teknolojiyi gelecek nesil iPhone’larda kullanarak, rakipleri karşısında üstünlük kurabilir.

Düşünsenize iPhone 7’nin giriş seviyesindeki bir DSLR kamera gibi fotoğraf çektiğini. Bu gerçekten inanılmaz olurdu.

:: Apple’ın Linx’i satın alması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (31)

SDN Okuru

düşünüyorumda ülkemizin abileri çok para kazanacak bu yeni nesil iphone 7 den vergiler gene bize girecek

SDN Okuru

israilli şirketi almış gerçi amerikanın çocuğu israil nediyelim mejbur iphone kullanıyoruz başkasını kullanak desek oda amerikan malı lumia samsung kore malı ama yazılım yine amerikanın öylese kötünün iyisi appleye devam

SDN Okuru

Ah apple ahh. Herşeyin özenti valla.Bir adın var senin.İşlemciyi samsunga yaptırırsın kamerayı sony e.O olmadı başkasıyla anlaşırsın.Ortada işte hiçbiri senin eserin değil.Özenti bir şirketsin nokta

SDN Okuru

DSLR mak. ile yarışmak hiçbir telefonun harcı değil, en basiti zoom olayı var. kaldi ki kompakt mak bile conan, nikon, sony gibi firmaların büyük iken cep telefonları onlarla yarışamaz, DSLR hayal

SDN Okuru

Anladik ender bey sizde yarım elmacısınız :-)

SDN Okuru

Bir s6 olamayacak yinede :D

SDN Okuru

Abi ya off keşke iphone 6 almasaydım 6s i bekleseydim harika bir kamera ile gelecek yılın telefonu kesinlikle iphone 6s olucak

SDN Okuru

Apple gerçekten çok akıllı satın almalara imza atıyor. Ses ve kamera konusunda eleştiri alıyordu hemen Beats ve Linx'i satın alarak açığını kapatmayı planladı. Tebrik etmek lazım.

SDN Okuru

oyle bir sey olmaz dslr yerini tutamaz imkansiz.

ConfickerBelasi

fii tarihinde 4 lensli filmli kamera vardý ona benzicek... ülkesi sorun olabilir hala ülkelere takýntýlý insanlar var.

SDN Okuru

Apple bile böyle reklam yapamazdı. DSLR düşünsenize falan filan. :) Bi çıksın testleri yapılsın da ondan sonra bakılır dslr mi değil mi. Hem dslr ile karşılaştırana kadar diğer telefonlar var önünde.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.

Reklam