Apple – Microsoft Çekişmesi Sürüyor
Kişisel bilgisayarlardan akıllı telefonlara, tabletlerden işletim sistemlerine birçok alanda rakip olan Apple ve Microsoft şimdi de bir başka alanda yarışıyor. CoreBrand şirketinin son yayınladığı rapora göre “Dünyanın En Güçlü 100 Şirketi” listesinde iki dev art arda yer alıyor. 10. ve 11.

Kişisel bilgisayarlardan akıllı telefonlara, tabletlerden işletim sistemlerine birçok alanda rakip olan Apple ve Microsoft şimdi de bir başka alanda yarışıyor. CoreBrand şirketinin son yayınladığı rapora göre “Dünyanın En Güçlü 100 Şirketi” listesinde iki dev art arda yer alıyor.

10. ve 11. sıralar
PCWorld sitesinin yayınladığı habere göre, listede ilk 10 firma arasında Coca Cola, Disney, McDonald’s gibi dev markalarla birlikte Apple da yer alıyor. Cupertino’lu şirket son sıradan ilk 10‘a girş yapmayı başarmış. Hemen arkasında ise birçok alandaki rakibi Microsoft yer alıyor.
Hep art arda geliyorlar
İki dev firma daha önce Business Insider‘ın yayımladığı “En Güçlü 10 Teknoloji Şirketi” listesinde de art arda sıralanıyordu. Apple‘ın ilk sırada yer aldığı araştırmada ilk 5 Microsoft, Google, Yahoo, Sony şeklinde devam ediyordu. Bakalım iki devin bu alandaki yarışı nasıl şekillenecek?
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Yorumlar (43)
Hoyum microsofta veryom
Ohaha microsoft olmasa apple batmışmıydı ? Apple olmasa windows diye bir işletim sistemi olmayacaktı.Siz troller yokmusunuz :)
Elma yerine ayvayı yemeyinde
samsung olmadigi icin oyum microsoftdan yana)
elmacılar sizi :)
Linux Microsoftun canını alacak inşallah :)
ZİYARETÇİ 31.03.2014 13:19 Apple iktidarı her zaman daim olur inşallah:))))) soylenecek laf yok sana:))))
ILK VE GERCEK GRAFIKSEL ARAYUZU "XEROX" yaptı.
Ms ile apple ayni akp ve muhalefet gibi 2sininde birbirinden farki yok.
Yahoo'ya şaşırdım, Sony'e sevindim.
Bir işletim sistemine 12 yıl boyunca update desteği veren başka firma var mı?? Peki geriye dönük uyumlulugu olan başka bir işletim sistemi??
SDN OKURU demiş ki: Microsoft olmasa Apple batmıştı.. Afedersin ama ilk ve gerçek grafiksel arayüzü apple yaptı. Microsoft apple a dua etsin. Apple sayesinde nasıl sistem yapılır öğrendiler.
Microsoft olmasa Apple batmıştı..
Üst üste 10 yıl boyunca dunyanın en prestiji ve en güvenilir şirketi olarak ve en begnilen doğaya olan saygısı ve ürün kalitesi olarak CANON Diyorum ben:)
WİNDOWSCUYUZ aga bizz
Sony
Ya onu bunu boşverinde hepsi amerikan şirketi bi onlara karşı koyabilen SONY,SAMSUNG,LG fazlada yok zaten umarım bizimde bir TÜRK şirketimiz böyle yükselir...
Windows binlerce pc icin binlerce konfigurasyon gerektirir. Mac os 20 civari konfigurasyon yapilir e haliyle daha stabil olur bunun icin cok para dokup alirsin windowsta calisan uygulamalarin 1000 de 1ni bulamazsin isini gorecek uygulamalar mac osta yoktur
Microsoft u sadece windows zanneden zihniyetlere hayretle bakıyorum. Microsoft un sahip oldugu yazilim altyapasi apple ile karsilastirilamaz. Cunku karsilastirmak dogru deil apple tuketici elektronigine yonelik urunler sunar fakat ms baktigimizda her alanda vardir.Ayrica IBM Oracle VMware gibi businness tarafindaki firmalarlada rekabet icindedir
31.03.2014 14:57 Asıl Ak Parti Android
Apple ı ak partiye benzetiyorum biraz uzun sürecek ama ikisininde ömrü bitecek
Ben Microsoft yandaşıyım :D
MS'i savunan zihniyetlere hayretle bakıyorum. yetmedimi bilgisayarlarına kitlenmeden dolayı kapatıp açmaları, yetmedimi virüsten sistemlerinin çökmeleri, yetmedimi zamanla dolup sistemin yavaşlamasından dolayı format atmaları. Yetmedimi bir programı sildikten sonra kalıntılarınıda 40 yerden silmeleri. Yetmedimi her güncellenen sürüme 200 dolar gibi yüksek rakamlar istenmesi. Bırakın bu işleri.
Capulcuyuz microsoftcuyuz
Oldu ozaman Microsofta'da Pensilvanya yardım ediyor zaten :D
halk her zaman doğru karar veremiyor işte örnek bizim seçimler
Apple'ı yedirtmeyiz !!!!1 android başlı başına molotof zaten, microsoft dış güçler sayesinde ayakta
Sadece Apple fanları için değil, tüm teknoloji severlere hizmet için oyumu Microsoft'a veriyoruuum
halk yine doğru kararı verdi ve apple'ı seçti, microsoftcular hakettiğini buldu. hayırlara vesile olsun
oyum microsofta veriyom
Ms öne geçicek hepimiz biliyoruz
bunlarda sağcı solcu oldu :D microsoft sağ :D
Apple iktidarı her zaman daim olur inşallah