Sızdırılan bilgilere göre Apple, geçtiğimiz yıllarda çalışmalarına başladığı karma gerçeklik başlığını WWDC konferansında tanıtılacak. İşte Apple Reality Pro özellikleri…
Apple Reality Pro özellikleri ortaya çıktı
Bu yıl gerçekleştirilecek WWDC 2023 konferansının en önemli gelişmelerinden biri Apple’ın karma gerçeklik platformu olarak görülüyor. Bloomberg’den Mark Gurman tarafından yayınlanan raporda, mart ayında tanıtılması beklenen cihazda bazı teknik sorunlar ile karşılaşıldığı yer alıyor.
Şirketteki birçok yöneticinin geliştirilen cihazın birkaç yıl içerisinde iPhone’un yerini alma fırsatına sahip olacağına inandığı belirtiliyor. Haziran ayında tanıtılacağı belirtilen cihazın 2023’ün son çeyreğinde satışa sunulacağı sızdırılan bilgiler arasında yer alıyor.
Apple VR ve karma gerçeklik başlıklarının geliştirilen işlemci sayesinde herhangi bir ana cihaza ihtiyaç duymadan çalışabileceği belirtiliyor. Analistler, cihazların iCloud senkronizasyonu gibi işlemleri de gerçekleştirebileceğini tahmin ediyor.
Yayınlanan fotoğaflar, Apple’ın uzun süredir söylentilere konu olan ve merakla beklenen VR başlığın gerçek bileşenlerine ilk bakış olarak nitelendiriliyor. Ortada daha küçük bir uçla birbirine bağlanan iki büyük kemerli bölümle, ana kablonun bir gözlüğün üst yarısı şeklinde konumlandırılacağı tahmin ediliyor.
Apple karma gerçeklik başlığı ile ilgili sızdırılan detaylar ise şu şekilde:
- Manyetik, MagSafe benzeri bir güç kablosuyla kulaklığın kafa bandına bağlanan, bele takılan bir batarya ile gelecek. Kullanıcılar, daha uzun kullanım için pili değiştirebilecek.
- Boyutunu ve ağırlığını azaltmak için alüminyum, cam ve karbon fiber kullanan bir tasarıma yer verilecek. Kameralar estetik nedenlerle büyük ölçüde gizlenecek.
- Sağ tarafında, kullanıcıların sanal ve fiziksel dünya arasında hızla geçiş yapmasını sağlayan küçük, Digital Crown benzeri bir kadran kullanılacak. Apple Watch’tan farklı olarak, dokunsal geri bildirim sunmayacak.
- Apple, yerleşik hoparlörleri olan Apple Watch spor kayışlarına benzer bir malzemeden tüketiciler için ve geliştiricileri hedefleyen bir tane de dahil olmak üzere farklı kafa bantları sunacak.
- Gözlük kullananlar için manyetik olarak takılabilen özel reçeteli camlar kullanılabilecek.
- Dahili lenslerini kullanıcının gözbebekleri mesafesine uyacak şekilde otomatik olarak ayarlayan küçük motorlar, her birey için mümkün olan en geniş görüş alanını sağlayacak.
- Valve Index gibi 120 derecelik bir görüş alanı sunacak.
- İkinci nesil AirPods Pro ve gelecekteki AirPods modelleriyle ultra düşük gecikmeli bağlantı için H2 çip kullanılacak.
- Bir CPU, GPU ve bellek içeren bir ana SoC ve özel bir görüntü sinyali işlemcisi dahil olmak üzere iki yonga ile tanıtılacak. 5nm teknolojisi ile üretilen yongalar, kulaklığın bu yıl içinde diğer Apple yongalarına gelmesi beklenen ilerlemeleri kaçırdığını işaret ediyor.
- Özel ISP, harici kameralar tarafından yakalanan bozuk görüntüleri, düşük gecikmeyle kullanıcının çevresinin aslına uygun bir video temsiline çevirebilecek Çip, SK Hynix tarafından üretilen özel yüksek bant genişliğine sahip bellek içerecek.
- Mevcut iOS uygulamalarını 2B olarak çalıştırabilecek.
Siz Apple Reality Pro özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}