Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Apple’a sahte iPhone şoku!

Ana sayfa / Mobil

Apple’ın garanti değişim programına sahte ürünler göndererek şirketin kendisine 1 milyon dolardan fazla değerindeki iPhone vermesi için kandıran bir Çin vatandaşı, 26 ay hapis cezasına çarptırıldı. İşte Apple’ı akıl almaz bir şekilde dolandıran adamın hikayesi.

Apple’ın tanıtacağı ürünler, o ülkede ortaya çıktı!

Apple'ın önümüzdeki aylarda düzenleyeceği bahar etkinliğinde tanıtacağı ürünlerden bazıları Hindistan'da ortaya çıktı.

Sahte iPhone kullanan dolandırıcı 1 milyon dolardan fazla kazandı

32 yaşındaki Haiteng Wu, mühendislik okumak için 2013 yılında ABD’ye göç etti. 2015 yılında yüksek lisans derecesine geçti ve iki yıl sonra yasal istihdam sağladı. Adalet Bakanlığı’na göre Wu, Apple’ı dolandırmak için yaklaşık üç yıllık bir plan başlattı.

Reklam
Reklam

Wu’nun planı, Hong Kong’dan kopya IMEI numaraları ve orijinal garanti kapsamındaki iPhone’lara karşılık gelen seri numaralarına sahip sahte iPhone sevkiyatlarını içeriyordu. Wu ve Çin’deki ekibi, sahte isimler kullanarak bu telefonları Apple’a gönderdi ve bunların artık çalışmayan ancak garanti kapsamında olan iPhone’lar olduğunu iddia etti.

Wu ve arkadaşları Apple’dan gerçek yedek iPhone’ları aldıktan sonra, cihazlar Hong Kong da dahil olmak üzere denizaşırı ülkelerdeki diğer insanlara gönderildi. Wu, eşi Jiahong Cai de dahil olmak üzere başkalarını plana dahil etti. Ayrıca sahte kimlik belgeleri temin etti, takma adlar kullandı, birden fazla ticari posta alma ajansı posta kutusu açtı ve dolandırıcıların ABD’ye seyahat etmesini sağladı.

Wu, Apple’ı yaklaşık 1 milyon dolardan dolandırdığını ve plana devam etmeyi planladığını kabul etti. Aralık 2019’da diğer komplocularla birlikte tutuklandı ve o zamandan beri gözaltındaydı. Wu, Mayıs 2020’de posta sahtekarlığı yapmayı içeren bir komplo suçlamasını doğruladı. ABD’li yargıç bunun üzerine 26 ay hapis cezası verdiğini açıkladı.

Bu davanın ayrıntıları tanıdık geliyorsa, başka bir Çinli mühendislik öğrencisi olan Quan Jiang’ın 2017’de Apple’ı dolandırmak için aynı yöntemi kullandığını hatırlatmak gerekiyor.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam