Apple Yapmam Dedi Ama Yaptı!
Apple, geçtiğimiz yılın Eylül ayında düzenlediği etkinlikte iPhone 6S, iPhone 6 Plus ürünlerinin yanı sıra Siri ve App Store destekli Apple TV çözümünün tanıtımını gerçekleştirmişti.

Apple, geçtiğimiz yılın Eylül ayında düzenlediği etkinlikte iPhone 6S, iPhone 6 Plus ürünlerinin yanı sıra Siri ve App Store destekli Apple TV çözümünün tanıtımını gerçekleştirmişti.
tvOS işletim sistemi üzerinde 64 bit A8 işlemci tercih edilerek oluşturulan cihaz, Bluetooth 4.0, MiMO teknolojili 802.11ac Wi-Fi ve kızılötesine sahipti.
26 Ekim 2015 tarihinde Türkiye’de de satışa çıkan cihaz, 4.nesil 32 GB-64 GB seçeneklerinde kullanıcılara sunulmuştu.
Zamanla sahip olduğu işlemciyi ve bünyesindeki özellikleri geliştiren Apple TV, web destekli yayınlarını gerçekleştirmeyeceğini açıklamıştı.
Sahip olduğu tvOS işletim sisteminde web üzerindeki desteklemeyeceğini açıklayan Apple, bu açıdan kullanıcıların beklentilerini karşılayamamıştı.
Apple TV Web üzerinden ön izleme gerçekleştirdi
Geçtiğimiz yıl Apple TV cihazının web üzerinden desteklenmeyeceğinin açıklanmasının ardından, şirketin bu politikası kullanıcıların tepkisi çekmiş ve olumsuz yorumlarına sebep olmuştu.
Şirket bunun üzerine 2016 yılının ilk çeyreğinin geride kaldığı şu günlerde, Apple TV’nin web üzerinden ilk ön izlemesi yayınlandı.
Bu bağlamda Apple TV’de iOS ve OS X platformlarına içerik sağlamak isteyen kullanıcılar, Ubergizmo’da yer alan habere göre cihazın web sürümüne bağlanabilecekler.
Henüz iOS/OS X, tvOS işletim sistemine sahip cihazların bir bütünleşmesi içerisinde çalıştığını söyleyemeyiz.
Apple’ın ilk ön izleme yayınını yaptıktan sonra bu sorununa da eğilerek, çözüm üreteceğini düşünüyoruz.
:: Apple TV cihazına sahip iseniz, cihazın sahip olduğu özelliklerden memnun musunuz?
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Yorumlar (13)
Ne okudum ben
apple ve bazı firmalar tükürdüklerini yaladıkları oldu...
anlamadım bu yazıyı
4 inch den buyuk telefonda olmazdı onlara gore :)
okadar saçma bir apple inadı ki kimse birşey anlamıyor. basitçe tv için yazılan uygulamalar web sitede görünmüyormuş eskiden şimdi görünüyormuş çok önemli yani çok
Safari gelsinde internetten film izleyin değil mi? Madem beleş film izleyeceksiniz ne diye Apple Tv alıyorsunuz gidin dvd oynatıcısı alıp mahalle köşesinde duran korsancıdan alıp izleyin. İlginç yanii
Okudum hiçbirsey anlamadım.
Ben de bu yazıdan bir şey anlamadım bir 4. nesil Apple Tv kullanıcısı olarak. Ve de hep merak ettiğim bir şeydir Safari'nin neden AppleTv'de olmadığı. Uygulama marketi hızlı gelişir diye düşünmüştüm fakat biraz hayal kırıklığı yarattı. SDN bu sorulara yanıt verirse çok sevinirim
saldırın koyunlar haha applenin koyunlarına ne yapsan mübah:)))
Safari mi gelecek apple tv ye ? Tam olarak anlayamadım