İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Giyilebilir Teknoloji
  3. Akıllı Saat

Apple Watch gelişmiş Micro-Led ekranla geliyor!

Apple, giyilebilir teknoloji ürünü Apple Watch’ta OLED ekrandan daha verimli olan micro-LED ekranlara geçebilir. Nikkei’ye göre Apple, 2018 yılında piyasaya çıkacak olan Apple Watch ile birlikte OLED ekrana veda edebilir.

İlker Çiftçi

okunma

Apple Watch gelişmiş Micro-Led ekranla geliyor!
Apple, giyilebilir teknoloji ürünü Apple Watch’ta OLED ekrandan daha verimli olan micro-LED ekranlara geçebilir. Nikkei’ye göre Apple, 2018 yılında piyasaya çıkacak olan Apple Watch ile birlikte OLED ekrana veda edebilir.  

Apple Watch’ta micro-LED devri başlıyor

Daha önce Business Kore’a tarafından yayınlanan bir rapora göre Apple’ın micro-LED ekranlar üzerinde çalıştığından bahsetmiştik. Nikkei’nin yayınladığı yeni rapor bu iddiayı destekliyor. Nikkei’nin kaynakları, önceki raporlara paralel olarak Apple’ın mikro-LED çalışmalarının Tayvan Taoyuan’daki bir fabrikada olacağını belirtiyor.
 
17-06/08/applewatchbuiltinapps-552x150.jpg
 
Eğer haberler doğruysa Samsung’un Apple Watch ekran tedarikçisi olması zor görünüyor. Samsung’un Apple Watch için micro-LED senaryosuna hazırlık olarak mikro-LED üreticisi PlayNitride’ı satın almaya çalıştığı da gelen bilgiler arasında. 
 
Apple’ın 2014 yılında micro-LED tabanlı ekran üreticisi LuxVue’yi satın alması yeni teknolojiye geçiş ihtimalini arttırıyor.  Ekran endüstrisi konusunda bilgi sahibi analistlere göre Apple, mikro-LED teknolojisinin gelişiminin bu erken evresinde bu teknolojiyi geniş çapta kullanabilecek tek şirket.
 
Şimdilik Apple Watch’ta kullanılacak teknolojinin en erken 2020 yılında iPhone’da kullanılması bekleniyor. Mikro-LED ekranlı Apple Watch’un daha ince, daha hafif, yüksek parlaklıkta geliştirilmiş bir renk gamına ve daha yüksek çözünürlüğe sahip olması bekleniyor. 
 
:: Apple’ın micro-LED teknolojisine geçmesi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (3)

SDN Okuru

değişiklik iyidir. dedikleri gibiyse güzel olur tum ekranlar için.

SDN Okuru

TGR’dan çaldın. Senden önce PCWorld yazdı.

SDN Okuru

Doğru bir siyaset kendi panel üretim tesini kur kapasiteni arttır oled i bırak komple mikro lede odaklan

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.