İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Yazılım

Apple’dan Pozitif Ayrımcılık

‘App Camp for Girls‘ yani ‘Kızlar için Uygulama Kampı‘ olarak tanımlanan yeni bir proje, Apple tarafından hayata geçirilecek.

Ender Öztürk

okunma

Apple’dan Pozitif Ayrımcılık

‘App Camp for Girls‘ yani ‘Kızlar için Uygulama Kampı‘ olarak tanımlanan yeni bir proje, Apple tarafından hayata geçirilecek. Yazılım geliştiricileri arasındaki cinsiyet dengesizliğinin giderilmesini amaçlayan bu proje, bayanlara uygulama yazma, kodlama ve iOS cihazlar için bu uygulamaları yayınlama alanlarında destek sağlayacak.

Şu an Indiegogo firması aracılığı ile kendisine sponsor arayan proje, bu yaz 50.000 dolarlık bütçeye ulaşmayı hedefliyor.

Proje fikrinin Apple WWDC‘de aklına geldiğini söyleyen ve projenin kurucusu olan Jane MacDonald, 1000’den fazla geliştiricinin katıldığı konferansta sadece birkaç bayan geliştiricinin bulunduğunu ve bayan geliştiricilerin sayısının artmasını istediğini belirtti.

Projenin hayata geçirildiğinde nasıl bir yol izleyeceği ise çoktan ayarlanmış durumda. 42 gün sürecek olan projede ilk hafta bir toplantı yapılacak ve bu toplantıda herhangi bir uygulama yaratmak için beyin fırtınası yapılacak. Ayrıca ortaya çıkacak olan uygulamanın, pazarlanmasıyla ilgili konular da konuşulacak.

Bayanlar, yapmayı düşündükleri uygulamayı gerçekleştirmek için baştan sona eğitim alacaklar. Projedeki takım liderleri hali hazırdaki uygulamaların nasıl yapıldığını bayan geliştiricilere anlatacak ve uygulamaların xCode‘da nasıl yaratıldıklarını öğretecek.

Bayan geliştiriciler Xcode‘u kullanma şansına sahip olacaklar ve uygulamalarının içeriğini nasıl düzenleyeceklerinin eğitimini alacaklar.

:: Apple’ın bayan geliştiricileri ortaya güzel uygulamalar çıkarabilir mi?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (10)

SDN Okuru

beyler ben ios yazilimci biri olarak soyluyorum. ios kurslarina gittigimde kizlarin hep aval aval dinlediklerini gordum. cunku anlayamiyorlar. yani yazilim kizlara gore meslek degil

SDN Okuru

Haberi hiç okumadım ama bu POZİTİF ayrımcılık lafına fena halde kılım. Ayrımcılığın pozitifi mi olur yaa.

SDN Okuru

Bu projenin iddia edildiğinin aksine Apple ile bir bağlantısı yok

SDN Okuru

Madem Apple tarafından hayata geçirilecek,bu ablamız neden para topluyor bir de üstüne ?

SDN Okuru

o kampa nasıl sızabilirim acaba :)

SDN Okuru

Bayandan yazılımcı olmaz! -senden yorumcu olmuşsa, bayandan tır şoförü bile olur

SDN Okuru

bu nası bi yokluktur maden ocagindamisin be adam appledasin sen çık bi etrafina bak ne gerek var boyle seylere

SDN Okuru

Bayandan yazılımcı olmaz!

SDN Okuru

İyiymiş ;)

SDN Okuru

IPHONEDO

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.