Beyin göçü ülkemizin en büyük problemlerinden birisi. Yazılımdan mühendisliğe binlerce kişinin çeşitli sebeplerden yurt dışına gitmesi, ülkemizdeki nitelikli insan gücünde ciddi bir azalmaya neden oldu. Aselsan’ın bununla mücadele etmek için Back To Turkey projesini hayata geçirdiğini sizlere duyurmuştuk.
Proje kapsamında özellikle eski çalışanları ile görüşen Aselsan, 2019 yılında yaklaşık 25 kişiyi tekrardan bünyesine kattı. İçerisinde bulunduğumuz 2020 yılı için belirlenen hedef ise 75 kişinin daha ülkeye dönmesini sağlamak.
Back To Turkey: Aselsan beyin göçü ile savaşıyor!
Proje için oluşturulan internet sitesi süreç hakkında daha fazla bilgiye ulaşmayı sağlıyor. backtoturkey.aselsan.com.tr adresinde dönüş hikayelerine, iletişim bilgilerine ve dönmeye karar veren kişilere sunulan avantajlara değiniliyor.
Back to Turkey projesini altı ay önce hayata geçirdiklerini belirten ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Hakan Karataş, beyin göçünün artması sonrasında mevcut koşulları daha iyi hale getirmek için hem ayrılanlarla hem de mevcut çalışanlarla bir araya gelip görüş ve önerilerini aldıklarını dile getirdi.
Yapılan görüşmeler sonrasında çalışanların yurt dışına gitmesindeki ana nedenlerin başında “daha düzenli ve daha net hedeflerin olduğu bir hayat ve çalışma ortamı” geliyor. Bu kapsamda sadece çalışanların teknik anlamda beklentileri ile sınırlı kalınmayarak, yaşam kalitesi daha iyi hale getirilecek.
Yurt dışına gidişler tamamen bir kayıp olarak görülmüyor. Zira, 2-3 yıl boyunca yurt dışında kalanlar geri döndüklerinde elde ettikleri deneyimleri Türkiye’ye kazandırarak önemli bir katkı sağlıyorlar.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}