Bazı yabancı forum sitelerinde Asus ROG Maximus anakartlar ile ilgili sorun yaşandığı konuşuluyor. Konu hakkında açıklama yapmaktan kaçınan Asus, nihayet ROG Maximus Z690 Hero anakartların üretim esnasında sorun oluştuğunu kabul etti.
Kullanıcılar tarafından paylaşılan anakart içeriklerinden sonra Tom’s Hardware, açıklama yapması için Asus’a ulaştı. Üretim sorunu ile ilgili açıklama yapan şirket, metin yayınladı.
Asus ROG Maximus Z690 Hero anakart, kapasitör sorunu ile gündemde
28 Aralık’ta bazı Kuzey Amerika kullanıcıları tarafından raporlanan sorun, bazı anakart komponentlerinin yandığını gözler önüne serdi. 90MB18E0-MVAAY0 parça numarasına ve MA, MB veya MC ile başlayan seri numarasına ait kartların bu durumdan etkilenebileceğini belirten Intel, tedarikçiler ile iletişimde olduğunu açıkladı.
Değişim süreci için ilgili devlet kurumları ile birlikte çalışacaklarının altını çizen Asus, kullanıcıların herhangi bir sorun yaşaması halinde müşteri hizmetleriyle iletişime geçmesi gerektiğini belirtti.
ABD pazarındaki fiyatı yaklaşık 600 dolar olan ROG Maximus Z690 anakart, üst segment modeller arasında yer alıyor. Resmi Asus forumu ve Reddit platformunda kullanıcıların yanık konusu ile karşılaştığı belirtiliyor.
Şirketin yayınladığı metin ise şu şekilde;
“Asus, kendini en kaliteli ürünleri üretmeye adamış bir şirkettir. Değerli müşterilerimizden gelen tüm geri dönüşleri ciddiye alıyoruz. Yakın zamanda ROG Maximus Z690 Hero anakartı ile ilgili sorun yaşandığına dair geri dönüş aldık. Devam eden araştırmamızda, üretim hatlarından birindeki sürecin bellek kapasitörü sorununa sebep olduğunu tespit ettik. Ön araştırmamız sonucunda bu sorunun 53 numaralı hata kodu ve anakart bileşenlerinin hasar görmesi ile sonuçlandığını gözlemledik. Bu sorundan 2021 yılında üretilen, 90MB18E0-MVAAY0 parça numarasına ve MA, MB veya MC ile başlayan seri numarasına sahip kartlar etkilenebilir. Ürün ambalajına bakarak parça numaranızı kontrol edebilirsiniz.”
Uzmanlar, kullanıcıların model numarasını kontrol etmesini ve olası yangın problemlerinin önüne geçmek için değişim süreci başlayana dek anakartlarını kullanmamasını tavsiye ediyor.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}