Reklam
    Reklam
    Otomobil

    Volkswagen’den sonra Audi de fabrika kapattığını duyurdu!

    Volkswagen'den sonra Audi de sert bir kararla Brüksel'de ki fabrikayı kapatacağını duyurdu. Detaylar haberimizde...

    Ülkemizin sevilen otomobil markalarından Audi, yeni çıkan bir kaç modelinde sorun yaşıyor. Q8 E-Tron ve Q8 E-Tron Sportback modellerinin verdiği performansları ne kadar iyi olursa olsun, satış ve pazarlama konusunda istenileni bir türlü veremedi. Elektrikli SUV’lar ise fabrikayı açık tutmaya yakın bile değil.

    Geçtiğimiz günlerde fabrikasına alıcı bulmaya çalışan Audi bu konuda başarılı olamadı. Çin merkezli otomobil markası Nio’nun fabrikayı satın almak istediğiyle ilgili haberler gündemi meşgul etse de CEO William Li bu haberleri yalanladı.

    Reklam
    Reklam

    Reuters da Audi yönetim kurulu üyesi ve üretim başkanı Gerd Walker’ın şu sözlerini aynen aktardı “Brüksel fabrikasını kapatma kararı acı verici. Şahsen, profesyonel kariyerimde vermek zorunda kaldığım en zor karardı.”

    Q8 E-Tron ilk olarak 2018’de kendini yollarda buldu. Başlarda Audi’nin yollarda olan ilk seri üretim elektrikli arabası olarak sadece E-Tron adıyla ortaya çıksa da modellerin çeşitliliğinin artması ve sportback kardeşinin gelmesiyle isimler de farklılık kazanıp Q8’in önemini arttırdı.

    Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan fabrika 2022 yılından beri Q8 modellerini üretiyor. Bunun yanı sıra Audi 2023’te Q8 E-Tron’un 49 bin 1 adetini sattı ve bu bir önceki yıla göre %4,3 düşüş. 1949’da kurulan tesinin maksimum kapasitesi 120 bin otomobil olarak öne çıkarken satışların 49 bin’de kalması işlerinin tersine gittiğinin en büyük kanıtı.

    Reklam
    Reklam

    Audi 2033’e kadar tamamen elektrikli otomobil markası olarak dönüşeceğini söylemişti. Fakat son dönemde olan bu satışlar değişimi erteleyecek gibi görünüyor. Son olarak marka sözcüsü Peter D’hoore’a göre son araçlar 28 Şubat 2025’te banttan indirilecek.

    Henüz yorum yok İlk Yorumu Yaz
    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap