Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Avea’dan Engellilere Destek

Ana sayfa /

Avea’nın özel sektördeki ana destekçisi olduğu Fiziksel Engelliler Vakfı (FEV) ile gerçekleştirdiği işbirliğiyle, engelli istihdamına yönelik hayata geçirdiği “Özümüzle Üretiyoruz Projesi”, 8. yılında toplam 3 bin 201 engelliyi iş sahibi yaptı.

Avea, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde Özümüzle Üretiyoruz Projesi ile iş imkanı yaratılan 3 bin 201 engelli bireyin, istihdam edildiği iş kollarına ilişkin rapor sonuçlarını açıkladı. İstihdam edilen engelli adayların % 45’i Türkiye’nin en büyük 500 sıralamasında gösterilen şirketlere yerleştirilirken; diğer adaylar da sektörlerinin öncü kuruluşlarında iş sahibi olarak hayatlarının akışını değiştirdiler.

Reklam
Reklam

Proje ile istihdamı gerçekleşen engelli bireyler arasında 650’ye yakın kadın olduğunun da altını çizen rapor; projenin kadın istihdamına katkısını da gözler önüne serdi. Yapılan araştırmalar Türkiye’deki engellilerin ortalama 6 kişilik aileleri olduğu gösteriyor. Bu da, Avea’nın FEV ile hayata geçirdiği “Özümüzle Üretiyoruz Projesi”nin 19 binden fazla kişinin hayatını değiştirerek umut olduğunu gösteriyor.

Engelli vatandaşların istihdamının yanı sıra sosyal, ekonomik ve kültürel yaşama entegrasyonları gibi konularda yenilikçi ve sürdürülebilir projeler geliştiren Avea; Fiziksel Engelliler Vakfı (FEV) işbirliğinde 8 yıldır sürdürdüğü “Özümüzle Üretiyoruz Projesi”nde 2013 yılı itibarı ile yaşları 18 ile 50 arasında değişen tam 3 bin 201 engelliyi iş sahibi yaptı.

600’den fazla engelli kadın iş sahibi oldu; Her 3 engelli adaydan 1’i beyaz yakalı

“Özümüzle Üretiyoruz Projesi” kapsamında istihdam edilen, “Görme, işitme, ortopedik, süreğen veya zihinsel” engelleri bulunan bireylerin iş kollarına dağılımını da inceleyen rapora göre; engelli adayların yaklaşık “%30’u beyaz yakalılar” kategorisinde değerlendirilirken, % 20’si mağazacılık sektöründe çalışıyor.

Engelli adayların yoğunlukla iş sahibi olduğu diğer sektörler ise, 500 kişi ile bankacılık ve sigortacılık, 412 kişi ile yeme-içme sektörü, 294’er kişi ile temizlik ve sanayi; 220 engelli istihdamıyla da tekstil sektörü olarak sıralanıyor.

:: Bu proje hakkında ne düşünüyorsunuz?

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam