Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Meta’dan Google’a: Avrupa, bu şirketleri yasaklamakla tehdit etti!

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Avrupa Birliği tarafından yürürlüğe koyulan yeni bir yasa, teknoloji devlerini zora sokacak. AB ülkelerinde 45 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olan 19 şirket için katı düzenlemeler ve ağır para cezaları yolda olabilir. İşte Avrupa Birliği’nin yeni Dijital Hizmetler Yasası.

AB Dijital Hizmetler Yasası nedir?

Bu yılın sonlarında Amazon, Microsoft ve Google gibi birçok şirket için Avrupa Birliği’ndeki kurallar değişecek. Avrupa Komisyonunda bir süredir tartışma konusu haline gelen Dijital Hizmetler Yasası, kullanıcı verilerini işleyen şirketlere yeni kurallar getirecek.

Açıklamaya göre 19 büyük şirketin, AB’de aylık 45 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor. Bu da Dijital Hizmetler Yasasına tabi olacakları anlamına geliyor. Yeni yasayla birlikte şirketler, platformlarına yüklenen yasa dışı içerikten sorumlu tutulacak. Ayrıca Avrupa’nın istemesi halinde denetleme başlatmak zorunda kalacak.

Reklam
Reklam

Çip üretim tesisi için imzalar Gebze’de atılıyor!

TÜBİTAK ve Katar Hamad Bin Halife Üniversitesi arasında, TÜBİTAK Gebze kampüsünde bir çip üretim tesisi kurulması için iş birliği yapılıyor. 

Dijital Hizmetler Yasası ayrıca bu şirketlerin yıllık denetimlerden geçmesini ve kullanıcılara içerikler hakkında daha fazla bilgi sağlamasını zorunlu kılıyor. Örneğin Meta’nın, sosyal medya platformlarındaki reklamlar için hangi firmalardan ödeme aldığını belirtmesi gerekiyor.

Bu düzenlemelere uymayan şirketlere yıllık cirolarının yüzde 6’sına varan para cezası ve hatta AB çapında geçici bir yasaklama uygulanabileceği belirtildi. İç Pazardan Sorumlu AB Üyesi Thierry Breton, yeni kuralların büyük teknoloji firmalarının “büyük değillermiş gibi hareket edemeyeceklerini” garanti altına alacağını vurguladı.

Yeni dijital hizmet yürütmeliği bu yılın başında uygulamaya alındı ve tüm şirketlere dört ay süre verildi. Yani Ağustos sonuna kadar operasyonlarını düzeltmek zorundalar.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam