Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Az bilinen en iyi Türk yapımı PC oyunları

Ana sayfa / Oyun

PC oyunları dünyasında Türk yapımları artış göstermeye devam ediyor. Türkiye sınırları içerisinde pek fazla oyun bulunmasa da bir zamanlar oyuncuların gönlünde taht kurmuş yapımlar yer edindi. Yeni çıkanlardan da sevilip ilgi görenler oluyor.

Son zamanlarda Türk geliştiriciler sektöre oldukça ilgi göstermeye başladı. Eskiden oldukça zor görünen oyun yapma süreci şimdi biraz daha iyi düzeye geldi. Özellikle ortaya çıkan yapımları gördüğümüzde bunları söyleyebiliyoruz.

Türkiye’de geçen popüler video oyunları

Bir oyunda Türkçe dil desteği gibi konular oyuncuları mutlu ederken yapımın ülkede geçmesi heyecanlandırıyor. İşte Türkiye'de geçen oyunlar...

Reklam
Reklam

Türk geliştiricilerin elinden çıkmış PC oyunları

Mobil oyun sektöründe oldukça etkili bir geliştirici kitlesi olan Türkiye, ortaya PC yapımları da çıkartıyor. İşte az bilinen en iyi Türk yapımı PC oyunları…

Mount & Blade serisi

Mount & Blade serisi dünya çapında Türk geliştiricilerin elinden çıkan en popüler PC oyunları içerisinde yer alıyor. Armağan Yavuz ve İpek Yavuz‘un ortaya attığı proje TaleWorlds tarafından geliştirildi ve oyun oyuncularla buluştu. Bu noktada henüz herhangi bir türe sığdıramadığımız seri 3 farklı yapımla karşımıza çıktı. Bunlar şöyle adlandırılıyor:

Türk yapımı PC oyunları

İlk olarak 2008 yılında aramıza katılan Mount & Blade serisi, 30 Mart 2020‘de piyasaya sürülen Bannerlord ile hayranlarının karşısına çıktı. Bu noktada sunduğu düşük sistem gereksinimleri ve düzgün optimizasyonuyla oyuncuları kendisine bağlıyor. Özellikle de yapımın bir sonunun olmaması süreklilik açısından önemli bir rol oynuyor.

Potentia

Wily Pumpkin adında Türk bir stüdyo tarafından geliştirilen Potentia özellikle The Last of Us‘a benzemesiyle dikkat çekiyor. Oynanış mekanikleri açısından her ne kadar biraz eksik kalsa da stüdyonun çıkarttığı ilk oyun olduğunu düşünürsek ortalamanın üzerinde diyebiliriz. Sunduğu grafikler ve dünyası bakımından göze hoş gelen bir tasarımı olduğunu söyleyebiliriz. Sistem gereksinimleri açısından da pek yüksek durmayan yapım Steam‘de 40 TL olarak fiyatlandırılmış durumda.

Türk yapımı PC oyunları

Kıyamet sonrası temasını konu alan Potentia, aksiyon macera türünü benimsiyor. 11 Şubat 2021‘de piyasaya sürülen yapım terk edilen dünyada Victor ve dostlarının maceralarını anlatıyor.

Ronin: Two Souls

Bir başka Türk yapımı PC oyunuyla daha listemize devam ediyoruz. M11 Studio adlı stüdyonun geliştiriciliğini üstlendiği Ronin: Two Souls, Ghost of Tsushima‘nın sunduğu dünyaya oldukça benzerliğiyle dikkat çekti. Hikaye bakımından bir Samuray olmak isteyen Kenji’nin mücadelesine odaklanıyoruz. Bu esnada karşısına çeşitli zorluklar çıkıyor ve bunun üstesinden gelmeye çalışıyor.

Türk yapımı PC oyunları

Seçimlerinize göre kaderi belirlediğiniz oyunda çeşitli düşmanlarla savaş içerisine gireceksiniz. Mücadele sırasındaki mekaniklerin oldukça kendine has durduğunu görüyoruz. Bu noktada bire bir sıralı bir çatışma sistemi kullanılıyor. Ronin: Two Souls şu anda Steam üzerinde 20 TL fiyatla satın alınabiliyor.

Crysis serisi

CryTek tarafından geliştirilen Crysis her ne kadar Türk yapımı olmasa da şirketin kurucuları Türk idi. Çıktığı dönem sunduğu grafikler ile donanımları oldukça zorlayan yapım, hala oyuncuların sistemlerini kontrol etmesine sebep oluyor. Bu nedenle günümüzde de ilgi görmeye devam ediyor. Son olarak gelen Remastered sürümü ile tekrardan dikkatleri üzerine çekmişti. Serinin şu ana kadar çıkan oyunları şu şekilde:

Türk yapımı PC oyunları

Crysis Remastered her ne kadar düzenleme olsa da oyuncuların beğenisini kazandı. Birkaç değişiklik barındırarak kendini ilk oyundan biraz ayırmayı da başardı.

Sabotaj

HES Games tarafından geliştiriciliği üstlenilen Sabotaj, CS:GO‘ya benzerliğiyle dikkat çekiyor. Açık betada olduğu dönem iyi bir oyuncu kitlesi yakalayan oyun P2W (Pay-To-Win) olmamasıyla oyuncuların beğenisini kazandı. Silah özelleştirmeleri ve oynanış mekanikleri açısından Counter Strike: Global Offensive‘den ayrılan yapım, özelleştirmelerin oyuna yaptığı etki nedeniyle farklı bir noktada yer alıyor.

Erzurum

Türk haritasında geçen hayatta kalma türündeki Erzurum, Proximity Games adlı stüdyo tarafından geliştirildi. Erzurum’u konu alan yapım, Türkiye‘deki binalar ve çeşitli ürünlerle konsepti yakalamak açısından önemli duruyor. Özellikle oyunda yer alan arka plan müziklerinde ülkemizden eserler tercih edilmiş.

10 Şubat 2021‘de piyasaya sürülen Erzurum, Steam bünyesinde 10,50 TL‘ye oyuncularla buluştu. Taylan karakteriyle oynadığımız oyun Erzurum‘da seyahat ederken tehlikelerle karşılaşan bir kişiyi konu alıyor.

Sizler Türk yapımı PC oyunları hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle iletmeyi ihmal etmeyin!

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam