Sosyal Medya

    Bakan Soylu’dan Telegram çağrısı

    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden yazdığı gönderinin nefret söylemi olarak değerlendirilip engellenmesinden sonra, Bakan Soylu'dan Telegram çağrısı geldi.

    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden yazdığı gönderinin şirket tarafından nefret söylemi olarak değerlendirilip engellenmesinden sonra, Bakan Soylu’dan Telegram çağrısı geldi.

    Bakan Soylu, Telegram’da aktif olacağını açıkladı

    Twitter, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olaylar için yaptığı, LGBT’ler için ‘sapkın’ ifadesini kullandığı paylaşımına geçtiğimiz gün nefret davranışı olarak değerlendirilerek kısıtlandı. Engellenen gönderide Bakan Soylu, Boğaziçi Üniversitesi önünde öğrencilerin düzenlediği bir resim sergisinde Kabe resminin yere serildiğine dair soruşturma sonrasında öğrencilerin gözaltına alındığını Twitter hesabından duyurmuştu.

    Bu kısıtlamanın ardından takipçilerini Telegram kanalına davet eden Soylu, kanalı üzerinden video mesaj paylaşarak bundan böyle Telegram kanalını daha aktif kullanacağını açıkladı.

    Twitter’a tepki gösteren Soylu, “Twitter’ın yasaklama politikasını gördünüz dimi. Bizim kutsalımıza, Kabe’mize yapılan hakaretleri, terbiyesizlikleri fikir özgürlüğü şeklinde değerlendiren Twitter, LBGT sapkınlığının kutsallarımıza saldırısına itiraz ettiğimiz, çocuklarımıza bu oyuna gelmemeleriniz tembihle söylediğimiz twite, sansür getirdi. Bundan sonra Telegram hesabımı aktif şekilde kullanacağım” dedi.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    20 Yorum

    1. Teknoloji Dostu

      Doğru bir karar sayın bakandan.

    2. ugah6aiw

      nefret söylemi yapıp hala kendisini haklı zannetmesi…

      1. Raster

        adam sonuna kadar haklı ne o zoruna ne gitti

    3. ugah6aiw

      telegram güvenilir değil kullanmayın…

      1. he he

        diğeri çok güvenli 😀

      2. Teknoloji Dostu

        Hasss, whatsapp twitter’dan çok daha güvenli

    4. Teknoloji Dostu

      Helal olsun, takipteyiz

    5. Teknoloji Dostu

      Twitter itiraza değil hakarete engel getirdi.

      1. Teknoloji Dostu

        Twitter ötekinin yaptığı hakarete niye engel koymadı madem???

    6. vatandaş

      eğer bir suç işlenmişse yapan kişiler cezasını bulur ama kalkıpta lgbt li sapkınlar diye nefreti ve kutuplaştırmaya yönelik bir mesaj yayınlarsan koskoca içişleri bakanına hiç yakışmaz. ülke yinetiminin toplumun herkesimini kucaklaması lazım. özgürlük herkese eşit derecede varsa özgürlüktür. hem hedefimiz global bir ülke olmak hemde böyle konuşmalar hiç tutarlı bir davranış değil. bir ülke ne kadar özgürse okadar tercih edilir okadar sevilir ve okadar huzurludur.

      1. Savaş Aşık

        LGBT’liler sapkındır. Bu bir hakaret değil, bir tespittir. Biz Müslüman mıyız? Evet. İslâm’a göre bunlar sapkın mı? Evet. O zaman mevzu bitmiştir.

    7. Teknoloji Dostu

      Yabancı sosyal platformlar hepimizi bir şekilde takip ediyor telefon varsa elinizde kaçış yok

    8. mavi

      En güzeli düzgün yerli bir alternatif üretmek

      1. Savaş Aşık

        Var zaten. Yaay uygulamasını kullanabilirsiniz.

    9. Teknoloji Dostu

      Telegram eğer bu nefret söylemini engellemezse asıl şüpheli program odur anında bırakırım nokta.

    10. ocmah

      seninleyiz sayın bakanım

    11. Teknoloji Dostu

      Nefret söylemi olarak değerlendirilmesinin sebebi nefret söylemi olması olabilir belki.

    12. ziyaretci

      tarafsız değilmiş yazıkki taraf belli

    13. Teknoloji Dostu

      Okudum sapkın bir kitap olduğunu gördüm bazı konular akla mantığa aykırı ve putperestlik ,Yartıcıya ortak ve hakaret eden bir kitap,mesala testis inancı tek yaratıcı Allah’tır eşi benzeri ve ortağı yoktur.

    Diğer yorumları gör (19) Yorum Yap

    Yorum Yaz