Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Bayer G4A Turkey Programı’na başvuru için son günler

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

18 Mart akşamı Clubhouse’da, Bayer’in bu yıl ülkemizde 4. kez düzenlediği girişim hızlandırma programı G4A Turkey’i konuştuk. Bayer G4A Turkey programının yöneticisi Melis Soylu, Hackquarters CEO’su Kaan Akın ve geçen yıl programa seçilen girişimcilerin katıldığı etkinlikte programa dair merak edilen tüm detaylar ele alındı ve dinleyicilerden gelen sorular cevaplandı.

Hakkı Alkan moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Melis Soylu, girişimcilere sundukları desteğin 60 bin TL hibenin çok daha ötesinde olduğunun altını çizerek, programa seçilen girişimcilerin 100 günlük süreçte alanında uzman Bayer çalışanlarından ve sektördeki profesyonel kişilerden mentorluk desteği  ve eğitimler aldığını belirtti ve ekledi:

2018’den itibaren her yıl girişimcilere hibe, mentorluk, eğitim desteği ve iş birliği imkanı sunarak Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine son üç yılda toplam 2.5 milyon TL değerinde katkı sağladık. Programa seçtiğimiz 19 girişimin 10’unun toplam değerlemesi 55 milyon dolara ulaştı. G4A Turkey program kapsamında hem Bayer olarak biz  girişimcilerden çok şey öğreniyoruz, hem de onlar bizden çok şey öğreniyor.

Reklam
Reklam

Klinik ve hukuki süreçler, saha denemeleri, yeni bir iş modeli  ve marka yaratma gibi her alanda mentorlarımızla birlikte girişimcilere destek oluyoruz. Bu yıl 18 mentörümüz var, programa seçilen girişimciler doktorlardan hastanelere, çiftçilerden belediyelere kadar birçok kişiye ve kuruma kolaylıkla ulaşabiliyor.

Girişimciler Bayer G4A programının katkılarından bahsetti

Kronik hastaların tedavisi için çözümler sunan ve doktorlar ile doğrudan görüşme imkanı sağlayan yapay zeka tabanlı sesli sağlık asistanı Albert Health’ın kurucu ortağı olan Serdar Gemici;

“En başta bir sesli asistan ortaya çıkardık, daha sonra her hastalığın farklı bir dinamiği olduğunu fark ettik ve hastalık özelinde kapalı devre programlar yapmaya başladık. Pandemi ortaya çıkınca uygulamaya tele sağlık özelliği kazandırdık ve oldukça büyümeye başladık. Bu dönemde  süreci Bayer ile birlikte yürüttük ve özellikle pandemide 1000 kadına ücretsiz online doktor görüşmesi sunduk. Onkoloji hastaları onkologların yönlendirmesiyle psikolog ve diyetisyenlerle uygulama üzerinden online görüşüp danışmanlık hizmeti alabildi”

Radyoloji hekimlerinin yapay zekanın gücünden faydalanarak daha hızlı bir şekilde teşhis koymasını sağlayan Hevi AI girişiminin kurucu ortağı ve aynı zamanda bir radyoloji hekimi olan Deniz Aliş;

“İnme (felç) ve beyin kanamasını bir dakikanın altında tespit edebilen yapay zeka tabanlı çözüm ile Bayer’in girişim hızlandırma programına başvurduk. Söz konusu bir tıbbi cihaz olunca çok fazla sertifikasyon ve regülasyon ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Türkiye’de tıbbi cihaz üretimi sonrasındaki sertifikasyon süreci hakkında bilgili insan sayısı epey az.

Radyoloji hekimi olarak aynı alandaki hekimlerle birlikte çalışıyorum ve yapay zeka konusunda tepki gelmesinden korkuyorduk. Ancak hekimler çok sıcak bakarken, beklediğimizin çok ötesinde regülasyonlarla karşılaştık. Bir cihaza “tıbbi cihaz” ünvanı kazandırmak oldukça zormuş. Bu süreçte Bayer’in desteği oldukça büyük oldu.”

Pandemi sürecinde hastanelerde ortaya çıkan ekipman ve koruyucu ürün ihtiyaçlarını ürün geliştirip hızlı imalat teknolojileriyle anında üreterek kullanıcılara ulaştıran ve tedarik problemine karşı harekete geçen DestekBizden projesinin girişimcisi olan Işılay Artut;

“Koronavirüs salgını ile birlikte hayatımız değişti. Bir sosyal sorumluluk projesine katıldık ve sponsorlarımızın desteğiyle üç ay içerisinde yaklaşık 600 bin TL topladık. Tedarik zincirindeki sorunlar nedeniyle hastanelerde oluşan ekipman eksikliğini gidermek için 40 binden fazla ürün üretip hastanelere yolladık. “

Meyvelerin tarladan son kullanıcıya kadar ulaştığı sürede bozulma süresini yani raf ömrünü uzatan biyolojik çözümler geliştiren Nanomik’in kurucu ortaklarından Arda Örçen;

“Meyve ve sebzelerin yüzde 30’luk kısmı henüz tezgaha gelmeden kaybediliyor. Nanomik olarak geliştirdiğimiz biyolojik çözümler ile kalitelerini bozmadan, raf ömürlerini uzatmayı başardık. Bayer ile G4A Turkey programı sayesinde ciddi çalışmalara imza attık, hasat öncesinde üzüm ve kiraz gibi katma değeri yüksek meyveler ile çalıştık. Çok güzel sonuçlar aldık.“

21 Mart 2021 – Pazar Son Gün!

Programa 21 Mart Pazar gününe kadar g4a.health/turkey web sitesi üzerinden başvuru yapabilir ve web sitesinden programla ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.

G4A Turkey 2021’e; sağlık, tarım, radyoloji ve çevre sağlığına yönelik inovatif ve dijital çözümler sunan ve fikir aşamasını geçen, yalın bir ürüne, prototipe ya da ileri seviye bir girişime sahip olan girişimciler katılabiliyor.

Seçilen girişimlerin 60’ar bin TL hibe ile destekleneceği programda girişimciler, 100 günlük online eğitim programı ve mentorluk desteği alacak. Ayrıca Bayer, sunduğu iş birliği imkânları ile programa katılmaya hak kazanan girişimlerin networklerini genişleterek ürünlerini geliştirmelerine katkıda bulunacak.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam