Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Bayraktar üretim tesisine girdik!

    Bayraktar üretim tesisine girdik. ShiftDelete.Net Kurucusu Hakkı Alkan, son ziyaretinde Baykar merkezini gezdi.

    Türkiye’de savunma sanayi yatırımları artarken, yerli üretim tesisleri de devasa boyutlara ulaştı. ShiftDelete.Net Kurucusu Hakkı Alkan ise Baykar Teknoloji tarafından geliştirilen ve üretilen yerli savunma teknolojilerini inceledi.

    Baykar’ın teknoloji ve AR-GE merkezinde neler var?

    Baykar’ın teknoloji ve AR-GE merkezinde son dönemde geliştirdiği insansız hava araçları, füze ve mühimmat sistemlerini ele aldık. Merkezde ilk karşılaştığımız sistem Kızılelma olarak adlandırılan yerli insansız savaş uçağı oldu.

    Reklam
    Reklam

    Kendi sınıfında en ileri teknolojiye sahip olduğu belirtilen bu uçak, Türkiye’nin hava savunmasında önemli bir rol üstlenecek. Ayrıca uzun menzilli Akıncı insansız hava aracı ve Mini İHA’nın ilk prototiplerini de inceleme fırsatı yakaladık.

    Baykar’ın ilk ürünlerinden olan ve TSK envanterine giren Malazgirt helikopteri ve İHA’ların ilk modelleri bu merkezde sergileniyor. Ziyaret esnasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanmış Bayraktar TB2 modelini de yakından görme şansına sahip olduk.

    Merkezde ayrıca Roketsan’ın yerli füze sistemleri ve TÜBİTAK tarafından geliştirilen mühimmatlar dikkat çekiyordu. Gelecek vadeden bir diğer proje ise uçan otomobil Cezeri oldu.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    12 Yorum

    1. Yiğit

      Güzel insanlar bir araya gelmiş…
      Maşallah

    2. M.K

      Selçuk bayraktar gerçekten pırıl pırıl başarılı ve vatansever biri rabbim sayılarını artırsın

    3. Kösnük

      Sonuçta yaptıkları pervaneli uçak. Abartmayın.

      1. Caylak

        Sizin için heykeller teknoloji harikası şeyler olduğu için bunlar sizin algı sınırlarınızı aşar dostum. Sana biraz çimento alayım oyna

      2. Can

        100 yıldır Bi tane pervaneli uçak yapamadı sizinkiler. Madem bu kadar basit ve siz bu kadar zeki adamlarsınız goreydik be kardeşim

      3. Kemal

        Kızılelma pervanesiz. Size ne lazımdı. İstersen birinin pervanesini yollasınlar sana

      4. Anonim

        Hakikaten ismin kadar kosnuksun bilmeden yorum yapmak semin gibilere yakisir teknolojiden bi haber kosnuk

      5. Denyo

        Al bir chatgpt kafa daha

      6. Bozoklu

        Sende pervanesizini yap paşam. Senide tanıyalım, konuşalım, dua edelim. Yoksa ya hayır konuş yada SUS

    4. Orhan Yıldırım

      Allah’ına Gurban !

    5. Hamza bey

      Keşke orda Halil konakçı hocam olsaydı da bir dua etseydi

    Diğer yorumları gör (11) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap