Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Bilim Kurulu üyesinden korkutan açıklama!

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Ülkemizde, corona ile mücadelenin en kritik organlarından Bilim Kurulu’nun üyelerinin yaptığı açıklamalar büyük öneme sahip. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik virüsün vücutta kalma süresi konusunda şaşırtıcı bir açıklama yaptı.

Corona virüsü yenen kişilerin tekrar hastalanmasının zor bir ihtimal olduğunu belirten Prof Dr. Çelik, antikor oluşumunun şu anda kontrol edilemediğini belirtti. Düşünülenin aksine corona virüsü tedavisi gören kişilerin bağışıklık sisteminin yavaşlamadığını, hastalığı atlattıysa zaten normal düzeyde olduğunu vurguladı.

Yerli solunum cihazları teslim edildi! İşte ilk üretim

Corona virüsü ile mücadele için yerli solunum cihazları üretilmeye başlandı ve üretim hattından indirilen ilk cihazlar bugün teslim edildi

Reklam
Reklam

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik: virüs vücutta 27 güne kadar kalabiliyor

Tüm dünya genelinde karantina süresi 14 gün olarak belirlenmiş durumda Ancak Prof Dr. Çelik, virüsün vücutta çok daha uzun süre yaşayabildiğine yönelik çalışmaların ortaya çıktığını belirtiyor. Bu konu hakkında şu ifadeleri kullandı;

“Virüsün 14 gün yaşadığını biliyoruz; ama iyileşme süresi 3 ile 6 hafta sürüyor. Bununla ilgili çalışmalar var. 27 güne kadar söz edilen bir çalışma var. Net bir şey söyleyememekle beraber, virüsün 14 gün ile 27 gün kalabildiğini söyleyebiliriz. Bizim çalışmalarımızda 14 günü aşan uzun süre kalan hastalarımız oldu. Bunların tek hasta değil de birçok hastayla gösterilmesi lazım. 27 güne kadar temkinli olmakta fayda var diye düşünüyorum”

Havaların ısınması virüs ile mücadeleye pozitif katkı sağlayacak

“Havaların ısınması ile virüsün azalacağı yönünde bir kanaatim var. Afrika’da dışarıdan gelen vakalar var. Orada bu dönemde salgın yapabilir. Bulaşması mümkün. Sıcak havada bunun pek mümkün olacağı kanaatinde değilim. Işıktan kolay etkilenirler ve ölürler. Sıcaklığın da İnfluenza virüsüne benzer seyrettiğini varsayarsak, tabii ki bu çok doğru bir yaklaşım olmamakla beraber sıcak mevsimlerde bunun olmayacağı kanısındayız”

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam