İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. whatsapp

BiP, Amerika’da WhatsApp’ı geçebilecek mi?

Turkcell’in hayata geçirdiği iletişim platformu BiP, Türkiye’nin ardından şimdi de tüm dünyaya açılıyor. Geride bıraktığımız bir yıllık sürede, kullanıcı sayısını küresel oranda yüzde 70 artıran BiP, pazar liderliğini ele geçirmek için yeni bir iletişim kampanyasına başlıyor.

Emin Çıtak

Güncelleme: okunma

BiP, Amerika’da WhatsApp’ı geçebilecek mi?

Turkcell’in hayata geçirdiği iletişim platformu BiP, Türkiye’nin ardından şimdi de tüm dünyaya açılıyor. Geride bıraktığımız bir yıllık sürede, kullanıcı sayısını küresel oranda yüzde 70 artıran BiP, pazar liderliğini ele geçirmek için yeni bir iletişim kampanyasına başlıyor.

Kampanya kapsamında ilk durak Amerika Birleşik Devletleri. İçinde İngiltere, Almanya, Fransa ve Rusya’nın da bulunduğu birçok Avrupa ülkesinde de kampanyaya başlayan uygulamanın öncelikli hedefi, yurtdışında ilk aşamada 25 milyon kullanıcıya erişmek.

BiP, New York Times Meydanı’nda

Bu hamlenin aynı zamanda Türkiye’nin dijital ihracat potansiyeline büyük katkı yapacağını belirten Terzioğlu, “Türk mühendisleri müthiş işler ortaya çıkarıyor. Bu uygulamalarla birlikte gördük ki bu konuda hiçbir eksiğimiz yok. Sadece BiP değil, fizy, TV+, Dergilik, Lifebox, Yaani ve diğer tüm uygulamalarımızla birlikte bugün 120 milyon indirme rakamını yakaladık. Hedefimiz 3 yıl içinde bu rakamı 1 milyara çıkarmak,” dedi.

“Tüm dünyada uygulamayı kullandırma, indirme ve Türkiye’nin dijital ihracatını hızlandırma hamlesi olarak adlandırdığımız bu süreci New York’tan başlatıyoruz” dedi. Dijital reklamların ilk olarak New York’ta, ünlü Times Meydanı’ndaki dijital ekranlarda yayınlanmaya başladı.

Kullanıcı sayısının 5 kat artması planlanıyor

Amerika’nın ardında İngiltere, Almanya, Fransa ve Rusya’nın da bulunduğu birçok Avrupa ülkesinde kampanyaya hazırlanan uygulamanın öncelikli hedefi, yurtdışında 25 milyon kullanıcıya erişmek.

“Bugün Avrupa’da yaklaşık 5 milyon Türk yaşıyor. Türk vatandaşları o ülkelerde uygulamayı kullanıyor. Ancak tablo bundan ibaret değil. İran’dan Suudi Arabistan’a, Fas’tan Ukrayna ve Belarus’a, Japonya’dan Brezilya ve Antartika’ya kadar dünyanın dört bir yanında uygulamanın kullanıcısı bulunuyor.”

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (13)

Teknoloji Dostu

Neden hindistan gibi ülkelerden başlanmiyoe

Teknoloji Dostu

Evet bakın geçiyor, geçiyor, ve geçti...

Teknoloji Dostu

türk mühendisleri diyor da hikaye. netten araştırın ingiltere merkezli bi firma bip. sadece operatörlere kullanım hakkı satıyor.

Okur

whatsapp'a yakında reklam gelecek zaten kaldı ki whatsapp verilerilerinizi reklam şirketlerine satıyor. belki o zaman millet geçmeye başlar whatsapp'ı ancak facebook yok eder.

B3N

Ben kullanmiyorum gereksiz

Teknoloji Dostu

Bip Whatsappla boy olcusemez türkiyedeki indirme rakamlarinin yuksek olmasi verdigi beles internet yuzunden bipi kullanan pek gormedim ama WhatsAppi herkes kullaniyor

Okur

Doğru söylüyorsun bnde bir ornegiyim :)

Okur

Türkiye de kullanılmıyorki Avrupa da kullanalım...ben yükledim almanyadayım ama türkiyedeki tanıdiklar da halen tık ( Bip ) yok...

Okur

Ne iciyorsunuz allah askina ? Tr de geçebilmesi mumkun degil , hayal kurmak guzel ama fazlasi sacmalik

Teknoloji Dostu

Türkiyede lider mi de yurtdışında lider olacak.

Teknoloji Dostu

Türkiyede geçebilmiş de sanki...

Daha fazla yorum (1 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.