Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Bitcoin dolandırıcıları Corona virüse başvurdu

    Covid-19'un ilk vaka raporlarının ardından Corona virüsü temalı alan adı kayıtlarının sayısı arttı ve bunların birçoğunun dolandırıcılıkla ilgili Bitcoin fidye yazılımı olduğu belirtiliyor.

    DomainTools‘un güvenlik mühendisi Tarik Saleh’e göre, Covid-19‘un ilk vaka raporlarının ardından Corona virüsü temalı alan adı kayıtlarının sayısı arttı ve bunların birçoğunun dolandırıcılıkla ilgili fidye yazılımı olduğu iddia ediliyor.

    Coronavirusapp sitesi, kullanıcılarından pandeminin gerçek zamanlı güncellemeleri ve verileri için bir Android uygulaması yüklemelerini öneriyor. Fakat uygulama “CovidLock” olarak adlandırılan bir fidye yazılımı ile birlikte geliyor. CovidLock, kilit ekranına erişmek için öncelikle izin istiyor. Ardından, kullanıcı erişimini engelleyerek telefonu rehin alan ekran kilidi saldırısı devreye giriyor.

    Reklam
    Reklam

    Program karşı tarafa şantaj yapıyor

    CovidLock fidye yazılımı

    Fidye yazılımı; Bitcoin‘de 48 saat içinde 100 dolarlık bir fidye verilmediği takdirde cihazdaki kişileri, resimleri ve videoları silmek ayrıca kurbanın sosyal medya hesap bilgilerini sızdırmak gibi konularda karşı tarafı tehdit ediyor. Programın kullanıcıların gözünü korkutmak için yayınladığı mesaj ise şöyle: “GPS’in izleniyor ve konumun biliniyor. Aptalca bir şey denersen telefonundaki her şey silinir.”

    Ekran kilidi güvenilirlik için önemli

    CovidLock kullanıcıları tehdit ediyor

    Reklam
    Reklam

    Güvenlik mühendisi Saleh ise “Android Nougat‘ta bu tür saldırılara karşı korumalar var. Ancak, yalnızca bir şifre belirlediyseniz çalışır. Telefonunuzun ekran kilidini açmak için bir parola ayarlamadıysanız, CovidLock fidye yazılımına karşı hala savunmasızsınız.” diyor.

    Casus yazılımın çözümü bulundu

    DomainTools araştırmacıları fidye yazılımından kurtulmanın yolunun bulduklarını söylediler. Aynı zamanda bu çözümü kısa süre içerisinde ücretsiz olarak paylaşacaklarını belirttiler. Corona virüsü adıyla açılan web sitelerinin kötü niyetli olma ihtimalinin yüzde 50 olduğunu ifade ettiler.

    Henüz yorum yok İlk Yorumu Yaz
    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap