Hakkında sayfanızda bu hataları yapmayın:
Pek çok blogcu için, iyi bir Hakkında sayfası yazmak, hoşlandığı kişiye açılmaktan daha zordur. Oysa, aşağıda listelediğim hatalardan uzak durarak hazırladığınız, sade ve açıklayıcı bir Hakkında sayfası işinizi görecektir.
Hata 1: “Hakkında sayfasına orijinal bir isim bulmalıyım”
Hakkında sayfanız, bloğunuzu ziyaret edenlerin ilk olarak göz atmak isteyecekleri sayfalardan biridir. Bu sayfaya “Beni mi Merak Ettin?” veya “İşte Böyle Biriyim” gibi bir isim vermek, yapabileceğiniz en büyük yanlışlardan biri olur. “Hakkında” sayfasının adını değiştirmeye kalkmayın. Orijinal fikirlerinizi ve kurnaz zekanızı, oluşturduğunuz içeriklerde gösterin; Hakkında sayfanızda değil.
Hata 2: “Herkes beni Twitter adımla biliyor”
Blogcunun en güçlü silahlarından biri de adı ve soyadıdır. Çünkü soğuk, mesafeli ve biraz ukala bir havaya sahip olan takma adın (nick) aksine, blog okurları adını ve soyadını bildiği bir yazarla daha iyi etkileşim kurabilir.
Bu nedenle, tıpkı bir kafede biriyle tanışıyormuş gibi, Hakkında sayfasında isim ve soy isminizi kullanın. Dilerseniz, gerçek isminizden farklı bir isim kullanabilirsiniz. Ancak her yerde “Alengirli” olarak biliniyor olsanız bile, Hakkında sayfanızda ziyaretçilerinizin size hitap etmesini sağlayacak bir ad-soyadı paylaşın.
“Hata 3: Kendi fotoğrafımı kullanmamalıyım”
Sizi işe almak isteyenler, sizinle iletişim kurmak isteyenler ya da sosyal medyada sizden bahsetmek isteyenler, bunların öncesinde kafalarında fiziksel bir görüntü oluşturmayı ister. Bunu kolaylaştırmanın yolu ise size ait bir fotoğrafı Hakkında sayfasına eklemekle mümkündür.
Portreniz değil, bir çizgi film karakteri ya da World of Warcraft karakteriniz değil, tamamen size ait bir fotoğraf. Size kıymet verip, blog sayfanızı ziyaret eden kişilerden bu kadarını esirgemeyin.
”Hata 4: Anlatmak istediğim her şeyi anlatmalıyım”
Hikaye anlatmak, eğer bu konuda başarılıysanız, güzeldir. Hatta blog yazılarına özgünlük katar, insanların fikrini dahi değiştirebilir. Bu konuya başka bir yazıda detaylı değineceğim.
Ne var ki, gereğinden fazla uzayan bir hikayeyi kimse sevmez. Okurlarınız, sadece kendilerini ve onlara fayda sağlayan şeyleri ilgi çekici bulacaktır. Eğer bu iki başlıkta söyleyeceğiniz enteresan şeyler yoksa, Hakkında yazınızı fazla uzun tutmamanız yerinde olacaktır.
“Hata 5: Hakkında sayfası, benimle ilgili olmalı”
Yanılıyorsunuz, Hakkında sayfanız aslında sitedeki linki tıklayıp, sizi tanımak isteyen kişilerle olmalı. Bu fırsatı değerlendirin: Onlara neden sizin bloğunuzu okumaları gerektiğini anlatın, onların hangi sorunlarına çözüm sunabileceğinizi anlatın, onların ilgisini çekebilecek neler sunduğunuzu anlatın. Hakkında sayfasında kendinizi anlatırken, okurlarınıza sunmayı planladıklarınıza odaklanmayı unutmayın.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}