Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

48 Saat Süren Yazılım Maratonu Sonuçlandı!

Ana sayfa /

Hackathon‘lara olan ilgi, ülkemizde de artmış durumda. Artan ilgiyi düzenlenen etkinliklerden de anlamak mümkün.

TEB; San Fransisco, Paris, Brüksel, Roma ve İstanbul olmak üzere beş farklı şehirde eş zamanlı düzenlenen global yazılım maratonu BNP Paribas International Hackaton’ın İstanbul ayağını 12-14 Haziran tarihlerinde Saklıköy TEB Formasyon Akademisi’nde gerçekleştirdi.

Saklıköy TEB Formasyon Akademisi’nde düzenlenen yarışma boyunca girişimciler, kurgusal bir data seti kullanarak ve kod yazarak mobil veya web tabanlı yazılım geliştirdi.

Reklam
Reklam

48 saat sürdü!

48 saat süren maratonun sonunda jüri tarafından titizlikle değerlendirilen ve başarılı bulunan ilk üç projenin sahipleri ödüllendirildi.

10 ekipten başarılı olan 3 ekibe ödül verildi

Bankacılık ve finans dünyası için müşteri deneyiminde fark yaratacak, yenilikçi çözümler geliştirmek ve girişimcilere destek olmak amacıyla düzenlenen BNP Paribas International Hackathon, finansal teknoloji üreten 10 girişimci ekibi ağırladı.

Yarışma boyunca, kurgusal bir data seti kullanarak kod yazan, mobil veya web tabanlı yazılım geliştiren girişimciler, TEB ve diğer sektörlerden gelen uzmanlardan da mentorluk desteği aldı.

Girişimcilerin projeleri, teknoloji ve finans dünyasının önde gelen isimleri, melek yatırımcılar, danışmanlar, teknokent temsilcileri, global ödeme sistemi sağlayıcıları ve TEB yöneticilerinden oluşan bir jüri tarafından değerlendirildi. T

itizlikle yapılan değerlendirmenin ardından yarışmayı kazanan girişimciler ve projeleri belirlendi. Müşterilerin banka ile ilgili soru, şikayet, talep ya da işlemleri için cep telefonlarında kullandıkları anlık mesaj uygulamaları üzerinden çağrı merkezindeki müşteri temsilcileriyle gerçek zamanlı mesajlaşarak hizmet almalarını sağlayan bir platform geliştiren DumeTech birinci olurken; kullanıcı davranışını ölçümleyerek müşteri deneyimini iyileştirmeye yönelik analiz servisleri üzerine çalışan AppAnalytics ikinciliği elde etti. Hologramik sanal asistan sistemi “Fijital Adam: Sanal Finansal Danışman” projesiyle Manetho ise üçüncü oldu.

Kazanan ve diğer öne çıkan projeler nelerdi? 

ShiftDelete.Net adına etkinliğe katılan Oytun Eren Şengül, ilk üç proje ile beraber diğer öne çıkan projeleri bir araya topladı ve bizler için projeleri açıkladı.

Dume tech: Kendini mesajlaşma ninjası olarak görüyor.
 
Call center değil, hızlıca ilgili firmada müşteri hizmetlerine Whatsapp, Viber, Bip gibi mesajlaşma uygulamaları üzerinden ulaşabiliyorsunuz. Kullanıcılar bir süre sonra tanımlı hale geldiği için bağlandıkları anda müşteri hizmetleri tarafından tanınıyor ve çok daha hızlı iletişime geçiliyor.
 
Ödeal: Kredi kartsız ödeme alma hizmeti sunuyor.
 
Özellikle küçük işletmeler için POS cihazı alternatifi olarak kullanılabiliyor. Kredi kartı taratılıyor ve sonrasında imzalanarak ödeme gerçekleştirliyor. Kayıtlı kullanıcılar dilerse EFT de yapabiliyor aynı zamanda.
Telegram gibi mesajlaşma servisleri üzerinden de para gönderip alınabiliniyor.
 
Manetho: Online eğitim portalı.
 
Firmalar ya da kişiler kendi portallarını yaratıyor. Sosyalleşme platformu olarak da aynı zamanda kullanılabiliniyor, ve eğitim fenomenleri yaratılıyor. Video tabanlı eğitimde 630.00 üyesi bulunuyor.
 
BACOM A.Ş.: Android, iOS ve Windows Phone platformlarında hizmet sunan “loyalty” özelliğiyle ön plana çıkan bir ödeme aracı.
 
Wallet özelliği ile alışverişlerinizde kredi kartsız bir ortam sağladığı gibi güçlü crm sistemiyle sizi tanıyorve size özel fırsatlar sunuyor.

Kazanan üç proje uluslararası jürinin karşısına çıkacak

Uzun soluklu bir programın ilk aşaması olarak tasarlanan Hackathon kapsamında beş ülkede eş zamanlı olarak tamamlanan 48 saatlik maratonu, üç aylık bir dijital eğitim kampı ve en çok umut vaat eden projeler için de dört aylık bir kuluçka dönemi takip edecek. Geliştirdikleri projelerin tüm haklarının yanı sıra toplamda 120 bin TL’lik para ödülü kazanan girişimciler, TEB Girişim Evi’nden de danışmanlık desteği almaya hak kazandı.

Ayrıca, jüri tarafından seçilen üç proje Kasım ayında Paris’te gerçekleşecek Global Demo Day’de BNP Paribas uluslararası jürisinin karşısına çıkarak Türkiye’yi temsil edecek. Kazanan girişimciler için, para ödülünün yanı sıra potansiyel iş ortaklığı imkanları da olacak. Ayrıca girişimciler, TEB’in stratejik ortağı BNP Paribas’ın 80’e yakın ülkedeki global ağı sayesinde yeni müşterilere ulaşma ve işbirliği şansına da sahip olacak.

 

:: Bu ve benzeri yazılım etkinliklerinin ülkemizde artmaya başlamasını nasıl yorumluyorsunuz? Ayrıca bu ve benzeri etkinliklere katılan takipçilerimiz var mı? Görüşleriniz neler?

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam