Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    BTK’dan Anonymous’a Kısmen Yalanlama

    İnternet dünyasının en büyük korkulu rüyalarından olan Anonymous, BTK’yı hacklediğini duyurmuştu. Bu gelişme ile ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

    Anonymous’un yaptığı açıklamalara göre ele geçirilen belgeler 4 sınıfa ayrılıyor. Birinci belgelerde BTK sistemine dışarıdan erişim firmaların kullanıcı adı ve şifreleri bulunuyor. İkinci ve üçüncü belgelerde ise kurum çalışanlarının kullanıcı adları, gerçek isimleri, e-posta adresleri, telefon numaraları ve eğitim durumları gibi bilgiler yer alıyor. BTK’nın dördüncü belgelerinde ise çalışanların doğum tarihleri ve TC kimlik numaraları bulunuyor.

    Reklam
    Reklam

    Bu açıklamalara BTK’dan kısmen yalanlama geldi. BTK’nın hacklendiğini kabul eden açıklamada, ele geçen bilgiler ile ilgili yalanlama bulunuyor. İsterseniz BTK’nın yaptığı açıklamanın orjinal metnine bakalım:

    “13-14 Şubat 2012 tarihlerinde bazı internet sitelerinde, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) internet sitesinin hacklendiğine ilişkin haberlerin yer alması nedeniyle aşağıdaki açıklamaya gerek görülmüştür.

    Reklam
    Reklam

    BTK’nın internet sitesinin hacklendiği ve kurumsal bilgilere ulaşıldığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Sadece, BTK tarafından tüketici şikâyetlerinin hızlı ve etkili bir şekilde çözümü amacıyla 30 Ocak 2012 tarihinde hizmete açılan Online Şikâyet Bildirim Sistemi’ne ait “tuketici.btk.gov.tr” sayfasına 12 Şubat 2012 Pazar günü bir saldırı gerçekleştirilmiştir.

    Söz konusu internet sitesi, saldırı yapıldığı tespit edilir edilmez Kurumumuz tarafından kapatılmıştır. Tüketicilerin şikâyetlerini iletebilmeleri amacıyla en kısa sürede aynı adres üzerinden yeni bir site hizmete açılacaktır.

    Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

    Reklam
    Reklam

    :: Son durum BTK’nın açıkladığı gibi midir?

     

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    17 Yorum

    1. mustang

      Adamlar istemesekte yapmak istediklerini yapmışlar.
      Bundan sonra Btk ne söylese hikayedir benimiçin.

    2. korpe

      iş işten gecti dallandi budaklandi birkere.

    3. SDN Okuru

      “patladık ama çok acımadikiiiii” gibi olmuş.

    4. SDN Okuru

      BTK neyine güveniyor, bugün pentagon, nasa, fbi bile hacklenmişken hala neyin açıklamasını yapıyorlar, anon bilgileri yayınladı iş bitti…

    5. SDN Okuru

      bizim millet kendi basina gelene kadar hep ahksam keser. ancak basina gelicek o zaman gercekler yüzüne carpar.

    6. SDN Okuru

      bu Anonymous un neden bir websayfası yok!

    7. -Beneficence-

      Hep öyle olur zaten hiç bir bilgi ele geçirilmemiştir haklısınız btk

    8. SDN Okuru

      Hacklendiği haberinde de yazmıştım bi şikayet sitesinin .db si demiştim kısmende olsa öle çıktı=) .db den anlamıyan biriside anlamazdı.aslında devlet birimlerine güven olayını sarsmamk için böyle haberleri araştırmak lazım delinin biri tweet yazmış hackledim diye hemen doğruluğunun araştırılmamasında yayıncı kuruluşun etik ve doğru haber yapma ilkesiyle alakalı tabiki.Anonymous lamer grubu (başındaki adamlar işi biliyo) başkalarının sırtından geçinme diyebileceğimiz ddos attack olayı ile kendilerine kazanç sağlamakta adamın hangi hizmetle nerelere saldrıdığına tam olarak bilemezsiniz duyarlı ve bilinçli olalım.Bende başta microsoft facebook ve google hackledim hadi bunu haber yapın illa tweet mi atmak lazım =)

    9. SDN Okuru

      3 5 elin aciz lamerı altını çizelim buranın 2 saldırı yapınca kendini yere göğe sığdıramadı. Daha yüzlerini göstermekten yüzünü geçtim seslerini dahi açığa vermekten bu kadar tırsan burası önemli hacker grubu olduğunu iddaa edenler arkalarında ki asıl güçler sayesinde bir şey yapmaya çalışıyorlar ve bunu da kendilerine mal ediyorlar. Ne zaman biz israille fransayla almanyayla ters düşsek bu ucube grup hortluyor bir yerden. Yani sizin arkanızda şu üstteki ülkeler olmasın siz bir hiçsiniz. Sanırım bunlar bir ara ayyıldızın sattığı kitaptan alıp lamerlık öğrendiler. Yoksa bu kapasite ile çok zor böyle işlere girmeleri.

    10. SDN Okuru

      Acımadı acımadı der gibi olmuş 😀

    11. dirent

      Özetle BTK, ‘Benim koruduğum bahçeli bir evim var. Hırsız evi soyamamış, bahçeyi talan etmiştir ve bahçedekiler o kadar da önemli değildir.’ gibi bir şey diyor.
      Gerçek hayatta, örneğin bir karakolun bahçesinde park etmiş halde bulunan bir arabadan oto teybi çalındığında karakol soyulmamış mı olur? İlla karakolun örneğin duvarındaki saatin mi çalınması lazım.
      Çocuk gibi ‘Acımadı ki, acımadı ki ‘ demekten başka bir şey dememişler bence
      Halbuki bir zaafiyetin var olduğunu kabul edip, üzerine gidileceğinin ve kısa zamanda çözüleceğini ifade etselerdi daha doğru olurdu. Ama bu cesur tutum, tutumu sergileyen için pahalıya mal olabilir. Biraz da koltuk kaybı endişesi vardır elbette.

    12. SDN Okuru

      Anonymous’a destek veren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vardı,onlarda kına yakarlar artık.Hani sansür mü geliyordu,yoksa birilerinin oyuncağımı oldu bir kısım insanlar.

    13. SDN Okuru

      BTK hala konuşuyor mu ya bu sefer anonymous saldirirsa çalışanları bile bilgisayar içine sokup çalacak vuhah

    14. SDN Okuru

      işte kendini hacker sanan aptallar 🙂

    15. SDN Okuru

      Ben BTK’ya sadece üye olmuştum. adım, soyadım, emailim, telefon numaralarım alenen yayınlanmış. Sayın bakan bunu hiç önemsemiyor. Pes doğrusu!

    16. SDN Okuru

      Ne olursa olsun adamlar DB yi ele geçirmiş ve yayınlamışlar. Bende bir kontrol ettiğimde üyelerin tüm log ve pass kayıtları adres ve telefon bilgileri çekilmiş sistemden daha ne olsun. BTK servis sağlayıcıları dışında tüketicileri düşünmüyor ki. Bu çağda halen pstn hattı olmadan türkieynin internet devinden adsl satın alamıyoruz. Danışıklı dövüş. Bilgileri çalınan insanlara da geçmiş olsun önemli bir durum!

    17. SDN Okuru

      @sdn okuru 13:17 kardeşim sen nerden biliyorsun arkasında devlet güçlerinin olduğunu 2 saldrıı ama bu saldırılar cıa fbı gibi kurumlar oldu bunu bir daha düşün istersen ayrıca adamların tırsmasıyla alakası olmadığı düşüncesindeyim gizlilik her zaman daha fazla merak edilir bence adamlar takip edilmek istiyor tırasalardı fbı cıa gibi kurumları hackleyemezlerdi bu benim kendi düşüncem

    Diğer yorumları gör (16) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap