İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Donanım

Bu Robot Dilencileri İşsiz Bırakacak

Robotların aramızda yaşaması için sosyal yaşamın bir parçası olmaları gerekiyor. İnsanlara hizmetçilik, üretim ya da bilgilendirme konusunda bilgi verecek olan robotlar zamanla bizlerden biri gibi etrafta dolaşmaya başlayacak.

Mustafa Aydemir

okunma

Bu Robot Dilencileri İşsiz Bırakacak

Robotların aramızda yaşaması için sosyal yaşamın bir parçası olmaları gerekiyor. İnsanlara hizmetçilik, üretim ya da bilgilendirme konusunda bilgi verecek olan robotlar zamanla bizlerden biri gibi etrafta dolaşmaya başlayacak.

Ancak yeni geliştirilen bir robot görenlerin pek de hoşuna gitmeyecek bir işle görevlendirilmiş. Wall-E adlı ünlü robota benzeyen Don-8r’ın mesleği sokakta şirinlik yapıp insanlardan para toplamak.

Gizli Kamerayla Test Edildi

#video_90#

Oldukça eğlenceli bir tipe sahip olan robot etrafta dolaşıp insanların ilgisini çekiyor. Kumbaraya benzer özel sırt yapısına para atılan Don-8r kısa süre önce halkın içerisinde test edilmeye başlandı.

Dundee Üniversitesi‘ndeki öğrencilerin geliştirdiği robot sempatikliği sayesinde gerçek dilencilerin işini ellerinden alaca benziyor.

:: Sokakta böyle bir robot görseniz para verir miydiniz?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (6)

SDN Okuru

daha buyuk ve kendini savunan bir robot olabilir. aksi taktirde karakolun önünde dilenmesi gerek ki o bile yeterli değil. yorum yapan arkadaşlara untanarak katılıyorum. insanlarımız bu kadar aciz. (bir kuruluşta yardım için konulan kutuyu çalmışlardı)

Mai Nai

Burada olsa sokakta tek başına komazlardı robotu, yoksa oto tamircide parçalarını sökerler sonrası malum

msydm

burda olsa hemen üzerine çıkar tekmeler içindeki paraları almaya çalışırlardı malum beleş geçinen çok

xmRipper

Ne yaptığını anlamadımki. Öyle etraftamı dolaşıyor para atınca.

cgrszone

ismi güzel düşünmüşler

ArcShotTR

Peki bunların daha sonra kolu, bacağı çıkıyor mu

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.