İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Teknoloji

Çanlar Google için çalıyor: Dev ceza kapıda!

Google Chromecast tam 3 patenti ihlal etti! Peki bu iddialar doğru? Mahkeme hangi kararı verdi? İşte detaylar

Yakup Kaan Orman

okunma

Çanlar Google için çalıyor: Dev ceza kapıda!

Google için tehlike çanları çalmaya başladı. Google’ın televizyon ve akıllı telefonlar arasındaki bağlantısını sağlayan Google Chromecast ürünüyle ilgili patent sıkıntıları ortaya çıktı. Mahkemeye göre Google patent ihlali yaptı. İşte konuyla ilgili detaylar ve ABD mahkemesinin almış olduğu karar!

Google’a ABD mahkemesi tarafından 339 milyon dolar ceza kesildi!

Chromecast, Google’ın kullanıcıların deneyimlerinin artmasını sağlayan daha küçük donanım ürünlerinden biridir. İlk Chromecast, kullanışsız akıllı telefonlardaki içerikleri bulmayı ve ardından büyük ekran televizyonunuzda oynatmanızı kolaylaştırarak, özellikle ilk çıktığı dönemdeki stabil çalışmayan televizyon yazılımı hatalarını çözdü. Ancak ABD’deki bir mahkeme, Google’ın Chromecast ürünleriyle patentleri ihlal ettiğine ve bundan dolayı 338,7 milyon dolar tazminat ödemesi gerektiğine karar verdi.

Bir Western District of Texas jürisi tarafından aktarılan bilgiye göre Google Touchstream Technologies adlı bir şirkete ait üç patenti ihlal etti.  Şikayet, Chromecast Ultra, Chromecast with Google TV ve Chromecast ile entegre diğer ürünler dahil olmak üzere birkaç Chromecast ürününü hedef gösteriyor. Bahsi geçen patentlerin ilk başvuruları ise 2011 yılının Nisan ayına ait. Yani 12 yıl öncesi.

Ayrıca şikayet dosyasında Touchstream’in Aralık 2011’de Google ile bir araya geldiğini, ancak teknoloji devinin Şubat 2012’de onunla ortaklık yapmakla ilgilenmediğini iddia ediyor. Referans olarak, birinci nesil Google Chromecast’in 2013’te piyasaya sürüldüğünü de belirtelim.

Google’sa tüm bu patent şikayetlerine karşı herhangi bir ihlal yapmadıklarını ve kendi ürünleri olan Chromecast’in tamamen Google’a özgü olduğunu belirtti. ABD mahkeme jürisi ise Touchstream’in iddialarını doğru kabul etti ve şirketin patent ihlalleri nedeniyle 338,7 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Ürün Türkiye’de pek yaygın olmadığı için kullanıcılar arasında fazla bilinmiyor. Bu sebeple Türk kullanıcıları etkileyecek bir durum söz konusu değil. Fakat görüşleriniz bizim için önemli! Sizce Google Chromecast tamamen özgün bir ürün mü? Yorumlar kısmında cevaplarınızı bize göndermeyi unutmayın…

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.