Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Cebit Geliyor

Ana sayfa /

Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Fuarın üç tematik bölümünden biri olan Gelecek Parkı, son dört yılda olduğu gibi, bu yıl da üniversitelerin teknoloji geliştiren kürsü ve birimlerini sanayici ile buluşturacak. Üç yılda yüzde 115 büyüyen Gelecek Parkı’nın katılımcıları Türkiye’nin geleceği için çalışıyorlar.

Bu sene de geliştirdikleri projelerle Türkiye’nin gurur kaynağı olan üniversiteliler, geleceği şekillendiren çalışmalarını CeBIT Bilişim Eurasia’da tanıtacak, Türk sanayisi ile yapacakları işbirlikleri için Türk endüstrisine güç katacak projelerini görücüye çıkaracak. Teori yerine gerçekçi projelerde yetişmiş, nitelikli beyin göçünü tersine çevirmenin hedeflendiği Gelecek Parkı’nda, her büyüklükte işletme, üniversitelilerin çalışmalarından yararlanma, beraber fikir üretme olanağı bulacak.

TÜBİTAK’ın desteğiyle büyüyor

Reklam
Reklam

Bu sene dördüncü kez CeBIT Bilişim Eurasia’da yer alacak Gelecek Parkı, her yıl daha çok üniversitenin katılımı ile zenginleşiyor. 2002 yılında TÜBİTAK şemsiyesi altındaki 5 üniversite ile yola çıkılan bölüm, 2003’te 12 üniversitenin, yaklaşık 140 projesine ev sahipliği yaptı. 2004’te hızla büyüyen Gelecek Parkı, tam 31 üniversitenin 170’i aşkın projesinin sergilendiği bir platform oldu. Çok sayıda sanayicinin, üniversitelerin projelerinden yararlanma fırsatı elde ettiği bölümde, bu yıl yine TÜBİTAK’ın desteğiyle 50’yi aşkın üniversite, Türk sanayisi için Avrasya’nın en büyük bilişim platformunda yerini alacak.

Gelecek konuşulacak…

Geleceği şekillendirecek 50’yi aşkın üniversiteye bağlı akademisyen, bilim adamı ve öğrenci, bilişim teknolojilerini kullanarak sanayi ile ortaklaşa geliştirdikleri ya da geliştirebilecekleri projelerini sergileme olanağı bulacaklar. Hayata geçen her proje, hem üniversitelere, hem de Türk ekonomisine bir katma değer olarak geri dönecek.

TÜBİTAK’ın destekleriyle oluşturulan “Gelecek Konuşmaları” forum alanı ile projelerin sunulabileceği etkileşimli bir ortam yaratılacak. Bu yıl, TÜBİTAK’ın 50’yi aşkın üniversiteye verdiği destekle sergilenecek proje sayısının artmasıyla, yeni işbirlikleri için fırsatlar da artacak. İlk kez bir fuarda açık forum alanında aktarılan projeler, tüm meraklılarına buradan tanıtılacak.

Bilişim yatırımlarına finansal destek

Ar-ge çalışmaları için finans, personel ya da zaman açısından kaynak sağlayamayan özel sektör şirketleri, Gelecek Parkı’nda üniversitelerle işbirliğine gitme olanağı yakalayacak. Gelecek Parkı, üniversitelilerin çalışmalarının daha geniş kitlelere ulaşması ve özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin avantajlı uygulamalardan yararlanmaları için benzersiz bir platform olacak. Öte yandan, TİDEB, TTGV ve KOSGEB gibi kurumlar da, Gelecek Parkı’nda yer alan forum alanında yapacakları sunumlarla, bilişim yatırımlarının nasıl fonlanacağı konusunda sanayicilerimize yol gösterecek, sağladıkları karşılıklı ve karşılıksız destekler konusunda bilgi verecekler.

Üniversitelerimizin nitelikli kadroları ile işini bilişimle geliştirmek isteyen profesyonelleri buluşturacak Gelecek Parkı, ülkemizin bilişim ihracatının artması için de önemli bir köprü görevi üstlenecek. Gelecek Parkı, Türk ve yabancı iş adamlarının yanı sıra, sanayi ve ticaret odalarının ilgili çalışma gruplarına, devletin ilgili kurum ve kuruluşlarına, mesleki dernek ve odalara, finansal destek programlarına seslenerek, üniversite – sanayi işbirliğini hızlandıracak.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam