Reklam
    Reklam
    Mobil

    Cepte Ön Ödeme Garipliği

    Faturalı hat kullanıcılarını artık ayın ortasında büyük bir sürpriz bekliyor. Sürprizin adı “Ön Ödeme Saçmalığı”.

    Artık faturalı hat kullanıcıları aylık tarifelerini aşmaları halinde 24 saat öncesinden aranarak, bir gün içerisinde faturanın %62.5’luk kısmını ödemek zorundalar.

    Reklam
    Reklam

    Uyarının yalnızca 24 saat önce yapılmasının garipliğini bir kenara koyacak olursak, faturanın böyle bir kısmının ödenmemesi durumunda hattınızın ay ortasında kesileceğini de bilmeniz gerekiyor.

    Dün operatörümden aldığım telefon ile öğrenmiş olduğum bu duruma akıl sır erdirmek mümkün değil. Bu uygulama ile birlikte fatura kesim tarihinin ya da faturalarınızın son ödeme tarihlerinin artık bir manası kalmadığını da söyleyebiliriz aslında. Nasıl olsa istedikleri an benden para talep ederek hattımı kapatmakla tehdit edebiliyorlar.

    Reklam
    Reklam

    Operatörden gelen telefonda konuştuğum kişinin konuyla ilgili açıklaması, “Yoğun telefon kullanımızdan dolayı faturanızın belli bir kısmını ödemeniz gerekiyor. Eğer ödeme yapmazsanız hattınız kısıtlanacaktır.” şeklinde oldu.

    Böyle bir uygulamadan haberimin olmadığını söylediğimde ise “Sözleşmede böyle bir madde yer alıyor.” cevabını aldım. Tabii ki telefon konuşmasının güzel bir şekilde noktalanmadığını ve faturayı ödemeyeceğimi söylediğimi de belirtmek istiyorum.

    Artık telefonla ne kadar konuştuğumuza dahi karışmaya başlamaları oldukça can sıkıcı bir durum. Hatta bu durum, “Abi paramız kalmadı bir 50 lira atın da yolumuzu bulalım.” tarzı bir yaklaşım gibi geldi bana. Siz siz olun, telefonunuzu “yoğun” kullanmayın.

    Reklam
    Reklam

    :: Operatörlerin bu yeni uygulaması hakkında ne düşünüyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    29 Yorum

    1. SDN Okuru

      avea bana yaptı bu olayı, dakikasında operatörümü değiştirdim ben de.

    2. SDN Okuru

      turkcell’den aldım böyle bir telefon. ödemiycem arkadaşım defolsun gitsinler bimcell’e geçicem yeminlen

    3. SDN Okuru

      Yani dakikalarınız bittikten sonraki kısım için bu parayı alıyorlar.
      Bence bir gariplik yok bu işte ha ay sonunda ödemişim ha ortasında.
      Birincisi tarifemi hep banafazla fazla yetecek şekilde alırın.Böyle extra durumlardada giden parayı aramam zaten.
      Ama operatörlerin yaptığıda yangından mal kaçırmak oluyor.Bekle ay sonunda zaten ödenir bu meblag.

    4. SDN Okuru

      hayatımda daha saçma bir uygulama görmedim

    5. SDN Okuru

      resmen insanlara hırsız muamelesi yapılıyor

    6. SDN Okuru

      NEden operatör acıklamıyorsunuz, tum markaları burda overken elestırırken ısım verılıyorda operastor ısmı neden vermıyorsunuz herkes ona gore secım yapsın. bu htc one x ıncelerken telefonu gostermemeye benzıyor

    7. SDN Okuru

      Anında hattı kapatırım. Saçmalığa bak ya.

    8. SDN Okuru

      “Adil Kullanım Hakkı” nı telefonlara getirecekler sanırım. internetten alıştılar parasını alıp kullandırmamayı.

    9. netfaruk

      burası Türkiye ! aldığımız Cepliralarda tüm vergiler dahil olmasına rağmen yine de telsiz kullanım ücreti kesilen ülke.

    10. acer

      Hangi operatör/ler? hepsi mi? Açıklayın biz de bilelim.

    11. pesimist

      Ağzım açık kaldı okurken. Bu ne saçmalık bu ne lahana turşusu bu ne çoban salatası..

    12. -Beneficence-
      acer Nickli Üyeden Alıntı
      Hangi operatör/ler? hepsi mi? Açıklayın biz de bilelim.

      Bildiğim kadarıyla hepsinde geçerli.

    13. WebNick

      muz cumhuriyetinde muzzz gsm firmasının uygulamasıymış rahat olun.

      Ne desem az kalır en iyisi sen konuş minik smile

    14. acer

      Şunu demek istiyorlar yani: ”Size güvenilmez, konuşup konuşup durdunuz arada bir 50 lira atın da hattınızı kesmeyelim”

      Kaçaktı sanki müşteriler. Her türlü tahsil edersiniz zaten faturayı. Bu ne iştir!!

    15. SDN Okuru

      trkcell 2 sene önce yapmıştı bana bunu o anında vodafone geçtim

    16. Tangalı Penguen
      murat.saglam Nickli Üyeden Alıntı
      Cepte Ön Ödeme Garipliği

      Eğer faturalı hat kullanıcısıysanız, ay ortasında operatörünüzden gelecek bir telefonla şok olabilirsiniz. Zira operatörler artık ay ortasında ön ödeme dönemini başlattı.

      ya ne kadar saçma bir yaptırımdır bu! lanet olsun yapacağınız işe de size de be!
      sanki geçikmeli ödeyince faiz bindirmiyormuş gibi bide erkene almışlar

      beni 24 ay ilgilendirmez taahhüt imzaladım şu tarih de ödeyeceğim diye isterse yollasın aynı gün mahkemenin kapısını çalarım

    17. REDFOKS

      Saçmalığın daniskası

    18. rtsbora

      soygunculuktsa son nokta! ne de olsa burası Türkiye. burda herşey mümkün…

    19. wolkhy1903

      çok saçma olmuş

    20. an80x86

      viper, skype vb varkan bu çağda gms ne olur?

    21. tarkankarabas

      taahhüt falan dinlemem anında kapatırım hattı… telsim zamanında yapmışlardı bir defasında daha hattı alalı 10 gün olmamıştı. hemen kapattım.

    22. SDN Okuru

      Selamlar;

      Öncelikle bu sistemin adı “ara ödeme”dir. Bu Türkiye’de bulunan üç operatör için de “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Daire Başkanlığı(BTK)” nın bırakmış olduğu bir uygulamadır.

      Ara Ödeme: Mobil kullanıcının kullanım alışkanlıklarının dışında yada faturasını olumsuz yönde etkileyecek kullanımları bildirmek, mobil hattın 3.şahıslara geçmesini önlemek amacıyla bırakılmıştır. Bundan dolayı ödeme süresi için 24 saatlik bir süre bırakılmaktadır.

      Fakat konunun yazarı dahil Türkiye’de bu konu ile ilgili Mobil Kullanım Hakları ile ilgili bilgi sahibi olmayan ve operatörleri bilinçsizce eleştiren bir toplum olması teknoloji için sadece yazar olmak gerektirmediğini okumanın önemini de çok iyi aktarmaktadır.

      Müşteri memnuniyeti beklenen operatörler ile ilgili kullanıcı olarak lütfen biraz bilinçli kullanıcı olup, cebimize dokunmasını beklemeden teknoloji ile uğraşan kişiler olarak(!) araştırmada bulunalım.

      Bu arada herhangi bir operatör çalışanı değil, sadece BTK’nın operatörler üzerindeki sürecini yakın olarak takip eden bir mobil teknoloji meraklısıyım.

      Bu yazıdan ve objektif olmayan konu etiketlerinden dolayı Shiftdelete.net ekibini kınıyorum.

    23. SDN Okuru

      22:09’da yazan SDN okuru: Söyle bakalım hangi operatörde çalışıyorsun sen. Yemezler bu vatandaş ayaklarını :). Müşterine hırsız, vurguncu muamelesi yap ondan sonra editörü suçla, masum okuyucu suçla. Tabi ben de 3-5 bin lira maaş alsam şirketimi korurdum :). Tabi seni rencide etmedikleri için tuzun kuru kardeş. Ama unutma keser döner sap döner. Sonra yine buraya gelirsin.

    24. SDN Okuru

      Şerefsiz kanemiciler!

    25. SDN Okuru

      o zaman faturali hat almanin ne anlami kaldi ki. kontorlu hatlarda -20 kontor falan veriyordu daha sonra dusmek uzere bu da ona benzemis.

    26. SDN Okuru

      Ara odemeden bahsediyorlarsa peki kullanilmayan dakikalarimizida bir sonraki donemw aktarak adil olmayi deneseler bizde o zaman arayi bukmus oluruz

    27. SDN Okuru

      O hakları kanunlar zaten kime uyduruluyor ben senelerdir anlatamadım. Bu resmen beni mağdur ediyor. Ödemeleriniz düzenli gelsin diye otomatik ödeme hesaplarını actirdiniz insanlara bide kalkmış bireyin kendinden para talep edip aksindede iletişim hakkın kısıtlanacak diyorsunuz.

    Diğer yorumları gör (28) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap