Reklam
    Reklam
    Otomobil

    Çin’den Sürücüsüz Otomobile Yasak!

    Çin, teknoloji şirketlerinin ülke üzerindeki faaliyetlerine yönelik olarak müdahalede bulunmaya devam ediyor.

    Önceki süreçte çeşitli sosyal medya platformları ve teknoloji şirketlerine sansür uygulamalarında bulunan Çin, şimdiki süreçte ise sürücüsüz otomobil teknolojilerini yasaklama yoluna gidiyor.

    Reklam
    Reklam

    Çinli yetkililer, yeni düzenlemelerin uygun koşulları meydana getirmesine dek, sürücüsüz otomobil teknolojilerinin test aşamalarının ülkede yasaklandığını belirtti.

    Çin’de sürücüsüz otomobiller yasaklanıyor

    Bloomberg‘de yer alan rapora göre Çin, otonom teknolojilerin, ülkedeki otomotiv endüstrisinin düzenlemelerine uygun olması yönünde şart koşuyor.

    Sürücüsüz otomobiller, ülke polisi ile birlikte yürütülen düzenlemelerde yer alan şartları yerine getirene kadar, Çin’de test aşamalarını sürdüremeyecekler.

    Reklam
    Reklam

    Çin’den gelen tepkinin sürpriz olmadığını dile getirebiliriz.

    Nitekim, geçtiğimiz ay sürücüsüz otomobil Tesla Model S’nin neden olduğu ölümcül kaza, Almanya başta olmak üzere birçok ülkeden tepkiler çekmişti.

    Almanya, konu çerçevesinde bu tip olayların aydınlatılabilmesi noktasında, sürücüsüz otomobillere kara kutu konması önerisinde bulunmuştu.

    Reklam
    Reklam

    Çin’de taslak olarak hazır bulunan düzenlemelerin ne zaman yürürlüğe konulacağı henüz bilinmiyor.

    Çin’in o zamana dek, sürücüsüz otomobillere yönelik olarak uyguladığı yasaklayıcı politikanın devamını getirme yönündeki eğilimini göreceğiz.

    Reklam
    Reklam

    :: Çin’in sosyal medya ve teknoloji şirketlerinden sonra, sürücüsüz otomobil teknolojilerini de şimdiki süreçte yasaklaması hakkında ne düşünüyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    3 Yorum

    1. SDN Okuru

      Model s in neresi sürücüsüz otomobil anlamıyorum

    2. SDN Okuru

      surucusuz araclar, suruculerin girmeyecegi, yollarda duzenli bir sistem icerisinde kullanilabilir. amerika cokmus olan otomativ sektorlerini ayaga kaldirmak icin tesla yi pohpohlayarak surucusuz arac fikrini yaymaya calisiyor ama insanlarin kullandiklari araclarin oldugu yollarda olmasi imkansiz.

    3. SDN Okuru

      Sürücüsüz arçlarda hatta sürücülü araçlarda dahi bir kara kutu olması güzel fikir ve gayet mantıklı böylece uzaktan arcı kazaya itmek veya şöför hataları yada kasten yapılan kazalar tespit edilip şahibeler ortadan kaldırılabilir.Bence tüm araçlarda kesinlikle kara kutu olmalıdır.kara kutuya kaydedilicek veriler ön ,arka ve yan kamera ve sensör verileri sürücü kalp atışı (eli direksiyonda ise ölçülebilir) vs diğer sürücü verileri anlık hız rota alınan yol aracın genel durumu ve herhangi bir uzaktan veya doğrudan yazılım vs yüklemenin log kayıtları bulunmalıdır. (Bunu Teslaya gönderin )

    Diğer yorumları gör (2) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap