Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Çip üretim tesisi için imzalar Gebze’de atılıyor!

Ana sayfa / Haberler

Teknolojik cihazların en kritik donanımlardan birisi olan çipler, koronavirüs salgını sonrasında üretimin yetersiz gelmesi ile herkes tarafından bilinir hale geldi. Elektronik cihazların yanı sıra otomobil üretiminde büyük krizlere yol açan çip krizine karşı gelişmiş ülkelerin yatırımları devam ediyor.

Bu konuda ülkemizden de oldukça sevindirici bir haber geldi. TÜBİTAK ve Katar Hamad Bin Halife Üniversitesi arasında, TÜBİTAK Gebze kampüsünde bir çip üretim tesisi kurulması için iş birliği yapılıyor. Hemen ardından da Marmara Teknokent’e ait kuluçka merkezi IDEA INCUBATION’ın açılışı yapılacak. 

Çip Üretim Tesisi Yatırımı İmza Töreni ve ‘Idea Incubation’ Kuluçka Merkezi Açılış Töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Reklam
Reklam

Çip üretim tesisi kuruluyor

Çip üretimi hattının kurulabilmesi için gerekli olan makine parkı, HBKU tarafından temin edilecek. Üretim tesisi ve temiz odaların inşa edilmesi ve tesisin işletilmesinden TÜBİTAK BİLGEM sorumlu olacak.

Tesis, 2000 metrekare temiz alana sahip tesiste bir sene gibi bir sürede çip üretimine başlanacak. Çip Üretim Tesisinde Ar-Ge ve ürün geliştirme fırsatı da olacak.  Ülkemizin ve Katar’ın ihtiyaç duyduğu kritik teknolojilerin üretilmesinin yanında yerli ve yabancı pazarlarda ticarileştirilmesi sağlanacak.

Kuluçka merkezi IDEA INCUBATION açılıyor

Girişimcilere son derece modern bir çalışma ortamı sunan Marmara Teknokent’e ait kuluçka merkezi olan IDEA INCUBATION,  Co-working diye tabir edilen ortak kullanımlı çalışma alanlarına sahip. Toplamda 1000 metrekare alan üzerine kurulu olan merkezin 80 kuluçka girişim kapasitesi bulunuyor.  

Idea Incubation’da kuluçka ve ön kuluçka olmak üzere iki program yürütülüyor. Şirket kuruluşunun üzerinden en fazla 3 yıl geçmiş ve bir AR-GE projesi olan firmalara yönelik Kuluçka programı kapsamında halihazırda 38 firma faaliyet gösteriyor.

9 firmanın da değerlendirme süreçleri devam ediyor. Bu firmalar sektörel bakımdan ağırlıklı olarak yazılım ve bilişim alanlarında faaliyet gösteriyor.  Ön kuluçka programında ise, henüz fikir aşamasından proje aşamasına geçememiş ve şirketleşememiş ağırlıklı olarak öğrencilerden oluşan girişimciler yer alıyor.

Bir eğitim planı doğrultusunda girişimcilikten patent süreçlerine, şirket kurulumundan pazarlama süreçlerine kadar girişimcilik yolculuğunda ihtiyaç duyulacak tüm eğitimler veriliyor. Girişimcilere patent desteği ve danışmanlığı da sunuluyor. Ayrıca girişimciler ücretsiz bir şekilde 7/24 açık olan ofis ve mentorluk imkanlarından da faydalanabiliyor.

Ön kuluçka programı kapsamında 42 girişimci kuluçka merkezinde fikirlerini geliştiriyor. 

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam