Reklam
    Reklam
    Sosyal Medya

    Çocuklar Facebook’tan Kopamıyor

    Bilindiği üzere 13 yaşından küçüklerin Facebook’ta bulunması kurallara aykırı. Ancak yapılan bir araştırma gösteriyor ki çocukları Facebook’tan uzak tutmak pek de mümkün değil.

    MinorMonitor adlı bir firma tarafından 1000 aile dikkate alınarak yapılan araştırmaya göre 13 yaşından küçük olup da Facebook’a giren çocukların %38’lik azımsanmayacak bir orana sahip olduğu ortaya çıktı. 6 yaşından küçük olup Facebook hesabı olanların sayısı ise 40.

    Reklam
    Reklam

    Çocukları Facebook’ta olan ailelerin %74’ü durumdan endişe duyduklarını açıklarken, %56’lık kesim, cinsel saldırılardan endişe ediyor. %38’lik bir kısım pornografik içerikten endişe duyduklarını açıklarken %28 internet bağımlılığından, %15 uyuşturucuların bulunduğu içeriklerden ve %14 ise çocuklarının alkole özenmesinden endişe ediyor.

    Ebeveynlerin yarısından fazlası çocuklarının Facebook hesabına giriş yaparak yaptıklarını takip ederken %25’lik bir grup ise çocuklarını arkadaş olarak ekleyerek Facebook eylemlerini denetlemeye çalışıyor. %17’lik bir grup ise hiç bir denetim uygulamıyor.

    Reklam
    Reklam

    Yapılan araştırma, çocukların son derece düzenli sosyal medya kullanıcıları olduğunu da ortaya koydu. Facebook’ta her gün 1 saatten az geçirenler %33’lük bir kesime tekabül ederken 1-2 saat arasında süre geçirenler ise %37.1 ile en kalabalık grup. %16’lık bir grup ise Facebook’ta her gün 2-3 saat zaman geçiriyor.

    :: Sizce 13 yaşından küçükler Facebook’ta olmalı mı?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    5 Yorum

    1. SDN Okuru

      devir iletişim devri yapacak bir şey yok bırakın çocuklar hayatlarını yaşasınlar

    2. SDN Okuru

      devir iletişim devri yapacak bir şey yok bırakın çocuklar hayatlarını yaşasınlar ağza bak o yastaki cocuklar internet bagimli sonra hayatlari kararir iletisim cagi demek bu degildir boyle demek cahilliktir

    3. SDN Okuru

      Bi kaptirdiysaniz cocullaklarinizi kurtaramazsiniz artik.

    4. cumalisav02

      Ben bu “internet bağımlılığını” abartılmış zannediyordum. Emmioğlunun çocuğunu gördüm. Tövbe dedim. 10 dak interneti gitti kriz geçirdi. Bildiğin titriyordu. Hastalıktır hemde çok ciddi. Çocuğu 1 hafta hastahaneyte yatırdılar

    5. uma350

      Dayım evli barklı adam o kopamıyor , çocuklar kopamamış bu mu anormal ?

    Diğer yorumları gör (4) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap