Computex Taipei‘deki son günümüzde Nangang değil şehrin merkezindeki fuar bölgesine uğradık. Taipei City Hall olarak anılan ve hem fuar alanı hem de ofis katlarınan oluşan binadaki fuar alanında TP-Link ve Gigabyte‘ı görmek şaşrtıcıydı. Zira büyük üreticileri genellikle Nangang’daki fuar merkezinde görmeyi bekliyorduk.
Xigmatek‘in bu küp kasası micro ATX anakart ile sistem yapmak isteyenlere güzel bir seçenek sunuyor. Bunu ilk defa AMD’nin Kaveri örnek sisteminde görmüştük. Keşke ülkemizde de bulabilseydik. Bu tür kasalar sadece salon veya otıurma odası bilgisayarı için düşünülmüş değiller; bu ürünler kullanıcılara kocaman ve biçimsiz kasalar kullamak zorunda olmadıklarını hatırlatan önemli ürünler arasında.
Sonraki sayfa: Japonya’dan ziyaret ->
{pagebreak::japonya audio technica}
Japon ses ürünleri üreticisi Audio Technica ufak bir stantta yer almıştı. Hem Apple hem de Android ekosistemi için kullanılabilecek kaliteli mikrofonlu kuaklıklar da sunan üretici birçok ürünüyle olay yerindeydi. Kendi patentli teknolojilerini barındıran kaliteli ürünler sunsa da pazarlama alanında bir Beats olmadığı için Apple tarafından satın alınmadığına hem üzülüyoruz hem de, müzik severlere kaldığı için, seviniyoruz. 🙂
Sonraki sayfa: Baloncuklar ve hoparlörler ->
{pagebreak::baloncuk su hopoarlör}
Teknoloji dünyasında işin suyunu çıkartan teknolojiler arasında suya dayanıklılık iddia etmeyen ama suyla çeşitli efekler yaratan bu tür ürünler de görmek mümkün. Hangi sorunun çözümü diye düşünmezsek, dekorasyon amaçlı bir şeyler olduğunu söyleyebiliriz. Sese göre kabarcıklar çıkıyor, evet.
Sonraki sayfa: Robotlu reklam ->
{pagebreak::lian li robot örümcek}
Ünlü kasa ve aksesuar üreticisi Lian Li‘nin standında adres taşıyan bir örümcek ziyaretçilere el sallıyordu. Kol da sallıyor olabilir, sonuçta altı tane uzantısı var. Bir ara kasalardan birleşen bir canavar da yaptılar mı diye baktık ama hayal kırıklığına uğradık. Olsa daha mı iyiydi diye düşününce, yok yok, fuar güvenliği de önemli. Rakipler falan var, sıkıntı çıkmasın.
Sonraki sayfa: Oyuncuya dizüstü! ->
{pagebreak::gigabyte aorus pyuncu dizüstü bilgisayar}
Gigabyte’ın bir markası olan Aorus dizüstü bilgisayarlar, özgün tasarımları ve yetenekleriyle dikkat çekiyordu. Çok güzel görünmelerinin yanı sıra oldukça hafif ve güçlü teknik özelliklerle birlikte sunulan bu cihazlar 13,3 inçten başlayan boyutlarıyla her an her yerde oyun oynatma iddiasındaydılar. Ülkemize geliler mi? Emin değiliz.
Sonraki sayfa: Büyük rekabet ->
{pagebreak::tp-link c9 router}
Çinli ağ ürünleri üreticisi TP-Link‘in standında C9 kablosuz routerı görmek güzeldi. Soldaki Avustralyalı beyefendi ürüne o kadar güveniyordu ki kimin tuttuğunun önemi yok dercesine poz verdi. Evet, ürün pek göz alıcı. Ama önemli olan iç güzelliği, özellikle de kablosuz ağ ürünlerinde…
Sonraki sayfa: AMD’den gerilla pazarlama ->
{pagebreak::AMD gerilla pazarlama intel}
Fuarın popüler ürünleri arasında Intel’in en son yongası Z97 ve onu taşıyan ana kartlar vardı. Bununla birlikte her köşede AMD logosunu görmek işten değildi. Fotoğrafın dışında kalmamak için kadraja sığmaya çalışanlar gibi de olsa AMD, Intel temelli anakartların bile yanında bizlere poz veriyordu. Üstte, incelemesini çıktığı gibi yayınladığımız Gigabyte GA-Z97X-Gaming G1 WiFi-BK, hemen altında AMD çıkartması. Gerilla pazarlamanın güzel bir örneği.
Sonraki sayfa: Ziyaretçi sayısı ->
{pagebreak::taipei city hall ziyaretçi sayısı computex}
Tamamen elektronik üzerine kuurlu olan bir fuarda tabii ki ziyaretçi sayısı canlı olarak takip edilebiliyordu. her giriş ve çıkışta RFID ile takip edildiğimiz fuar alanlarında o anda kaç kişi olduğunu canlı olarak görebiliyorduk. Perşembe günü saat 14:00 civarında şehir merkezindeki fuar alanında o anki canlı bilgi bu şekildeydi.
:: Computex sizce bu yıl yeterince başarılı oldu mu?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}